Deseti Istria Gran Fondo i Umag RUN okupit će u Umagu gotovo 2000 natjecatelja

Sport
21.03.2024 12:47
kb
Istria Gran Fondo
Istria Gran Fondo
Izvor: Klaster sjeverozapadne Istre
Za manje od mjesec dana Umag će ponovno postati centar sporta i dobre zabave. Naime, od petka, 12. do nedjelje, 14. travnja bit će održana dva sporta događaja -  biciklistički maraton Istria Gran Fondo i trkački polumaraton Umag RUN. 
Sportski vikend kreće s Istria Gran Fondom u petak, 12. travnja kad sve natjecatelje očekuje individualna utrka na kronometar, odnosno vožnja "na vrijeme". Prijave su otvorene od 10 do 14 sati, a start je planiran u 15 sati iz Stella Marisa.
U subotu, 13. travnja, glavnog natjecateljskog dana desetog Istria Gran Fonda, start utrke je predviđen u 9 sati iz Stella Marisa. Natjecatelji će i ovoga puta moći birati između dvije staze, Gran Fondo (119 km) i Medio Fondo (94 km). Prijaviti se mogu svi natjecatelji stariji od 16 godina, a oni stariji od 19 godina konkurirat će i za plasman na UCI World Series World Cup koji će biti održan u Danskoj krajem kolovoza. Prijave kreću već od 6 ujutro te se zatvaraju u 8 sati, a moguće je prijaviti se i dan ranije od 10 do 20 sati. 
U nedjelju, 14. travnja, na redu je Umag RUN koji će profesionalne i rekreativne trkače voditi prelijepom stazom tik uz more i borovu šumu. Start je predviđen u 10 sati u Stella Marisu kod stadiona Goran Ivanišević, koji je ujedno i cilj utrke, a natjecatelji će, ovisno o fizičkoj spremi, moći birati između polumaratona (21 kilometar) ili utrke na 10,5 kilometara. Na polumaratonu mogu sudjelovati svi koji su napunili 18 godina, dok je za utrku na 10,5 kilometara uvjet da imaju najmanje 16 godina. 
- Gotovo 2.000 sportaša već je osiguralo svoje mjesto na jednoj od utrka. Uz natjecatelje iz Hrvatske, stižu nam brojni natjecatelji iz Italije, Slovenije, Austrije, Nizozemske, ali i iz dalekih zemalja poput SAD-a, Venezuele, Ujedinjenih Arapskih Emirata, što nam govori da su naše manifestacije sve poznatije i u zemljama koje nisu naša tradicionalna emotivna tržišta. Ove godine obilježavamo jubilarno deseto izdanje Istria Gran Fonda koji je postao motiv dolaska gostiju u destinaciju van glavne sezone, a isto možemo reći i za Umag RUN, izjavio je Milovan Popović, direktor Turističke zajednice Grada Umaga.
Novost ovogodišnjeg Umag RUN-a je utrka na 5 kilometara, koja je svakako manje zahtjevna i idealna za sve one koji su tek krenuli s trčanjem. Start utrke je kod stadiona Goran Ivanišević, također u 10 sati. Prijave za Umag RUN kreću u 8 ujutro i zatvaraju se u 9 sati, a svi koji će biti na licu mjesta mogu se prijaviti i dan ranije od 15 do 18 sati.
Na kraju utrka svi natjecatelji i posjetitelji pozvani su u Expo Village u kojem će za dobru atmosferu biti zadužen DJ, a dočekat će ih i zabavni program, tombola te će moći uživati u odličnoj gourmet ponudi i pogledati što nude sportski brendovi u Expo zoni. 
U ovom zabavnom sportskom vikendu, brojna uzbuđenja očekuju i najmlađe za koje su organizirane razne besplatne dječje aktivnosti i zabavni program. Od kreativnih radionica i sportskih igara do zabavne biciklističke vožnje Mini Fondo, koja kreće u subotu u 9 sati iz centra Umaga i završava u Stella Marisu. U nedjelju je na redu dječja utrka Kid’s RUN, za djecu od 4 do 12 godina, koja starta u 9:30 u Stella Marisu.
Istria Gran Fondo i Umag RUN, u organizaciji Klastera sjeverozapadne Istre, kao i ostale manifestacije koje se održavaju na ovom području, poput glazbenog festivala Sea Star i poznatih Wine&Walkova, obogaćuju turističku ponudu i privlače brojne domaće i strane posjetitelje u ovaj dio Istre izvan ljetne sezone.
Online prijave kao i dodatne informacije moguće je pronaći na web stranici Klastera sjeverozapadne Istre  www.coloursofistria.com .

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti