Desetero optuženih za smrt Porečana na auto-utrci

Crna kronika
25.02.2009 00:00
D. Požarić
Trkaći automobil se prevrnuo na krov, klizio stotinjak metara i udario u Ivana Matijašića
Trkaći automobil se prevrnuo na krov, klizio stotinjak metara i udario u Ivana Matijašića
Trkaći automobil se prevrnuo na krov, klizio stotinjak metara i udario u Ivana Matijašića
Prvookrivljeni je Edi Milokanović iz Brtonigle, i to kao predsjednik udruge Auto-moto klub Skok racing, koja je organizirala utrku, ujedno i predsjednik organizacijskog odbora i voditelj osiguranja. Drugookrivljeni je Siniša Sinčić iz Matulja, sportski direktor komisije za licenciranje staze, potom Alen Perušić iz Rijeke te Valter Nežić iz Buzeta, obojica članovi komisije za licenciranje staze. Nadalje, okrivljen je Ferdinand Pobrežnik iz Ljubljane, koji je bio direktor natjecanja utrke, potom Ante Baumgartner iz Splita, nadzorni sudac - delegat Hrvatskog auto i karting saveza, i Rajko Mulac iz Rijeke, predsjednik žirija natjecanja. Osmi okrivljenik je Gianni Skalamera iz Rijeke, koji je bio pomoćnik direktora utrke. Kao pravna osoba okrivljen je Hrvatski auto i karting savez te AMK Skok racing. Također, Ediju Milokanoviću iz AMK-a Skok racing, kako neslužbeno doznajemo, oduzeta je licenca za organizaciju kružnih i brdskih utrka prvenstva Hrvatske.
Matijašić je smrtno stradao kada je 17-godišnji Zagrepčanin Filip Magdić svojim natjecateljskim automobilom, izlazeći iz zavoja, udario u betonski blok s desne strane ceste te se prevrnuo na krov i klizeći stotinjak metara niz Cresku ulicu naletio na Matijašića ispred kuće i pritisnuo ga uza zid. Matijašić je od zadobivenih ozljeda preminuo u vozilu Hitne medicinske pomoći 20-ak minuta poslije nesreće. Tijekom idućih mjeseci oko odgovornosti za njegovu smrt vodile su se žestoke polemike između svih uključenih u organizaciju utrke, i to tako što su je prebacivali jedni na druge.
Nera SOFTIĆ
Svake godine jedna nesreća
Godinu dana ranije trkaći automobil prikliještio je gledateljicu uz vozilo Hitne pomoći dok je u rukama držala jednogodišnje dijete
Dean Grbac objašnjavao je novinarima kako je došlo do stradavanja djevojke [slika3d]Posljednja nesreća dogodila se u studenom prošle godine tijekom održavanja 9. rallyja Poreč u Dračevcu kada je lakše stradala A. R. (39) iz Zagreba koju je udario kontejner za smeće na koji je naletio trkaći automobil.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti