Deset godina portala ICT Business

Gospodarstvo
17.02.2023 09:45
D. Požarić
Dražen Tomić
Dražen Tomić
Autor: Damir Brkić
Specijalizirani internetski portal ICT Business ovih dana bilježi deset godina djelovanja te je dobio novi dizajn i značajnu dogradnju tehničkog sustava. Portal se uređuje u Zagrebu i prati prilike, poslovanje i ključna kretanja u svijetu tehnologije. Od osnivanja je objavio više od 40 tisuća tekstova i više od 15 tisuća autorskih fotografija, dok je na srodnom TV kanalu emitirano preko stotinu emisija.
Pokretač i glavni urednik ICT Businessa je Dražen Tomić , novinar s više od 25 godina iskustva u branši. Portal je krenuo od nule s vlastitim sustavom za unos sadržaja i samo jednim novinarom. Godinu dana kasnije pokrenuta je emisija ICT business TV - ona je s lani utemeljenom emisijom ICT na Ti prerasla u IPTV kanal.
ICT Business izvještava s vodećih inozemnih i domaćih tehnoloških konferencija. Donosi vijesti iz svijeta tehnologije, novosti iz hrvatskih i inozemnih IT kompanija, preglede trendova i tržišta, komentare i kolumne. Poznavatelji su poslovanja telekoma i njihovog ekosustava, svijeta startupa i clouda , interetskih kompanija, umjetne inteligencije. Značajan prostor posvećuju kibernetičkoj sigurnosti, zaštiti podataka, pametnim uređajima i drugim temama. Medijski su partneri najvećih IT tvrtki u Hrvatskoj.
Ekipa ICT Businessa je izvještavala i s događanja u Poreču, među kojima je najistaknutija bila Microsoftova konferencija WinDays, održana u nekoliko navrata na otoku Sveti Nikola. Česti su gosti na medijskim konferencijama u Rovinju; pratili su otvaranje Infobipovog kampusa u Vodnjanu 2017.
Tomić je dobitnik nekoliko nagrada struke, među njima i za najbolji članak 2009. i 2010. Za informatičkog novinara godine biran je 2014. glasovima Zbora informatičkih novinara pri Hrvatskom novinarskom društvu. Zanat je učio u Večernjem listu, zatim radio u redakciji Business.hr-a. Neko je vrijeme bio analitičar kuće IDC; radio je i u prodaji medicinske opreme. Kada je u jesen 2012. odlučio pokrenuti ICT Business, bio je to put u nepoznato, ali i nešto što je oduvijek želio, prisjetio se u kolumni povodom desetljeća rada portala .
Pokrenuo je i međunarodno izdanje ICT Businessa na engleskom jeziku i gejmerski portal Gameperspectives.hr. Angažiran je na zaštiti novinarskih autorskih prava. Ima vlastitu TV produkciju te je obišao svijet nekoliko puta, putujući na najveće tehnološke sajmove poput CES u Las Vegasu, MWC u Barceloni i IFA u Berlinu.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti