Delegacija prijateljskog bavarskog grada Poinga u posjetu Poreču povodom sv. Maura

Grad Poreč
23.11.2023 07:08
Izvor: Grad Poreč
kb
VwoRrVDhf-delegacija.jpg
VwoRrVDhf-delegacija.jpg
Autor: Grad Poreč
Delegacija njemačkog grada Poinga, predvođena gradonačelnikom Thomasom Starkom, posjetila je proteklih dana Grad Poreč u sklopu proslave blagdana sv. Maura. Cilj posjeta bio je jačanje suradnje i prijateljstva na područjima kulture, sporta, obrazovanja i gospodarstva između ova dva grada. Osim toga, župe Poreča i Poinga već su prijateljske župe, pa su se posjeti pridružili i predstavnici župa, predvođeni župnikom Philippom Wernerom, koji je sudjelovao u svečanoj svetoj misi u Eufrazijevoj bazilici na dan gradskog zaštitnika.
Tijekom boravka u Poreču, gradonačelnik Stark, zajedno sa suradnicima i prethodnicima bivšim gradonačelnicima Rainerom Lauterbachom i Ludwigom Bergerom iz Poinga, te aktivnim predstavnikom hrvatske zajednice u Njemačkoj Ivom Sadrićem, sastao se u Velikoj gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i predsjednikom Gradskog vijeća Zoranom Rabarom.
Posjet je bio fokusiran na razmjenu iskustava, jačanje veza te istraživanje mogućnosti daljnje suradnje između ova dva grada i njihovih župa. Gosti su također prisustvovali svečanoj svetoj misi povodom blagdana porečkog patrona, dodjeli Nagrade sveti Mauro, te su obišli gradske znamenitosti i upoznali se s ključnim projektima Poreča.
- U posljednjih 10 godina postigli smo izvrsnu političku i crkvenu suradnju. Drago nam je što smo ovdje i što možemo čestitati Porečanima blagdan svetog Maura, izjavio je gradonačelnik Stark.
 

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti