Delegacija grada Praga 6 u posjetu Poreču

Grad Poreč
15.09.2023 07:14
Izvor: Grad Poreč
kb
Delegacija u Parku prijateljstva
Delegacija u Parku prijateljstva
Autor: Grad Poreč
Delegacija grada Praga 6, predvođena zamjenikom gradonačelnika Zdeněkom Hlinskýem, boravi ovih dana u službenom posjetu Gradu Poreču u sklopu nastavka širenja suradnje i uspostave prijateljstva na razinama kulture, sporta, obrazovanja i gospodarstva. 
U sklopu boravka u Poreču zamjenik gradonačelnika Hlinský zajedno sa pročelnicima i suradnicima iz resornih odjela susreo se u Velikoj gradskoj vijećnici s gradonačelnikom Lorisom Peršurićem, njegovim zamjenicima i pročelnicima gradskih upravnih odjela. 
Tako je i ovaj posjet bio usmjeren na konkretne teme na razmjeni iskustava, jačanju veza i mogućnosti suradnje na području kandidiranja na EU fondove, komunalne opremljenosti i infrastrukture, obrazovanja i drugih. Gosti su između ostalog obišli i projekte komunalnih tvrtki Usluga Poreč i Odvodnja Poreč, te posjetili Park prijateljstva gradova Poreča i Praga 6 na plaži Materada - Sveti Martin. 
Gosti su pritom pohvalili brzinu realizacije projekata i gradnje infrastrukture i objekata u Poreču. Na sastanku je bilo govora o suradnji u vezi razmjene učenika Prag 6, te će nakon gostovanja u svibnju porečkih učenika u Pragu, u listopadu u Poreč doći grupa učenika Umjetničke škole iz Praga 6 na razmjenu iskustava i zajednički koncert s Učenicima Umjetničke škole Poreč. 
Najveća gradska četvrt glavnog češkog grada Praga od 2012. godine s Porečom ima potpisan Sporazum o suradnji i uspostavi prijateljstva i to na razinama kulture, sporta, obrazovanja ali i gospodarstva. U tom je razdoblju održano više službenih posjeta i prezentacija, na kojima su se dijelila znanja i iskustva po pitanju povlačenja EU sredstava, prostornog planiranja, digitalizacije rada gradske uprave, ulaganja u obrazovanje, sport, organizaciju manifestacija, te je više puta održano i turističkog predstavljanja Poreča u Pragu i u suradnji s Veleposlanstvom RH u Pragu.
 

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti