Delegacija Grada Poreča u prijateljskom posjetu Bavarskoj

Lokalno
13.06.2018 08:00
D. Požarić
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, Ivo Sadrić, kardinal Reinhard Marx i vlč. Milan Zgrablić
Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, Ivo Sadrić, kardinal Reinhard Marx i vlč. Milan Zgrablić
Otvaranje nove crkve u Poingu, Bavarska
Otvaranje nove crkve u Poingu, Bavarska
Nakon što je 2013. godine potpisan sporazum o suradnji i uspostavi prijateljskih odnosa između gradova Poinga i Poreča, 2015. godine potpisana je i Povelja o kumstvu između župe sv. Michaela u njemačkom Poingu i župe Uznesenja Blažene Djevice Marije u Poreču. Delegacija predvođena gradonačelnikom Lorisom Peršurićem i vlč. Milanom Zgrablićem sudjelovala je na otvaranju nove crkve u tom bavarskom gradu koji danas broji 16 tisuća stanovnika, ali zahvaljujući blizini Münchena i gospodarskom razvitku, stalno raste.
Nedjeljnom otvorenju nove crkve sudjelovalo je više od dvije tisuće posjetitelja, dok je svečano misno slavlje predvodio njemački kardinal i minhenski nadbiskup Reinhard Marx.
-Predstavnici grada i župe još su prije nekoliko godina sudjelovali na postavljanju kamena temeljca za ovu crkvu, pa mi je drago da danas možemo sudjelovati u obilježavanju važnog događaja za naš prijateljski grad Poing, rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić, koji se tijekom posjeta susreo i s gradonačelnikom te predstavnicima hrvatske zajednice u tom gradu.
Podsjetimo, upravo je član hrvatske zajednice u Poingu Ivo Sadrić bio istaknuti inicijator ovog njemačko-hrvatskog prijateljstva, koje je danas preraslo i u kumstvo dviju župa, dok se intenzivno radi na predstavljanju Poreča kao turističkog odredišta u dijelu Njemačke iz kojeg u Poreč tradicionalno dolazi veliki broj turista. Osim toga, Poreč trenutno s Poingom dogovara međunarodnu suradnju i na drugim razinama – razmjenu učenika, edukacije za mlade u tvrtkama koje posluju na području Poinga, kao i donacijama potrebne opreme medicinskim i ostalim službama. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti