Daniel Šaškin - Jedva čekam Kumrovec

Sport
18.03.2013 17:34
D. Požarić
1
1
Nakon pauze, na staze se vraća jedan od najboljih. Točnije jedni od najboljih. Daniel Šaškin i Damir Bruner ponovo će konkurirati za najbolje plasmane. Već na prvom rallyu, u Kumrovcu, piše AutoMoto Trend.
Bio je brz. Odmah je počeo odgovarati. Sjajna vijest koja je potvrđena prije nekoliko dana. Daniel Šaškin vraća se u hrvatski rally. I to na prvom natjecanju sezone; Rallyu Kumrovec, koji se ovaj vikend (petak i subotu) vozi u Hrvatskom Zagorju.
„Zveknuli“ smo ga sa dvadesetak pitanja i da ja tu puno ne mudrujem, evo što nam je odgovorio....
Dobar ti dan, jesi dobro?
- Sa zdravljem je sve ok za sada. Ako si na to mislio? (a jesam Danči, op.a)
Kako si proveo zimu?
- Zimu sam proveo radno maštajući o povratku u prezanimljiv svijet oktana!
Vidim ti ime na najavama Rallya Kumrovec....reci nešto o njemu?
- Jako zanimljiv i jako zahtjevan Rally. Nisam to mogao propustiti. To je prava relijaška predstava!
Da li je suvozač Bruner spreman sjesti uz tebe ponovo?
- Pauzirali smo dugo i bez obzira na sve nedaće fale mu utrke, kao i meni. Mislim da je ponovo nabrijan. Mozda čak kao 2005. Nije starac jos za baciti nikako!
Od koga si nabavio automobil i gdje?
- Dobili smo naprosto priliku od Gassner Motorsporta (RallyArt Njemačka) da u Međunarodnom Prvenstvu Hrvatske nastupamo sa novim Mitsubishi Lancerom EVO X R4. Pronašli smo zainteresirane sponzore i krećemo u borbu.
2
Foto by Mia Žudić
Kumrovec prvi, što dalje? Voziš, ne znaš, ne voziš ili ćeš tek odlučiti?
- Kako sada stvari stoje trebali bi voziti cijelo prvenstvo.
Što očekuješ od prvog rallya sezone?
- Očekujem da budem zadovoljan svojom vožnjom. To je sve. Ne opterećujem se drugima. Imam i ja već koju godinu. Želim prvenstveno uživati ali naravno osvojiti i pokoji pehar!
Jesi li u kondiciji, ili si "se ulijenio"...?
- Treniram sa (u Istri i šire) legendarnim prof. Mišom. U njegovoj spartanskoj dvorani provodim u zadnjih nekoliko mjeseci podosta vremena. Mislim da sam u kondiciji ali nije to još maksimum. Daleko sam od kondicije koju sam "nabio" prije Dakra. 
Da li si pristalica da se sprint rallyi odvoje u zasebno prvenstvo, a rallyi u posebno,,,,ili misliš da je kombinacija dobra. Kako pomiriti npr. 45 km brzinaca Opatije sa 200 km Croatie...?
3
- Ja sam osobno za to da se odovoji. Kada bi u Prvenstvu bilo npr. 4-5 pravih rallya (100km -250km) i 3-4 sprint rallya (30km -50km)n sprint rally bi po meni trebao nositi pola bodova! Bilo bi u ovom slučaju više taktiziranja među posadama, a organizatori bi morali biti što maštovitiji. Bili bi primorani uložiti više truda i sredstava da budu bolji od ostalih, da se održe. Na taj naćin bi rallyu scena rasla. Najvažnije od svega je da se pravila ne bi smjela mjenjati svake godine što smo već desetljeće i vise svjedoci.
Makadamski rallyi u Hrvatskoj; da ili ne?
- Da i to u sklopu prvenstva. Bilo bi odlično kad bi HAKS i ekipa iz Santa Domenike surađivali. Sveta Nedjelja bi bila odlična završnica državnog prvenstva...
Auto sport i mediji? Što misliš o tome...
- Nesto se dešava ali još uvijek to nitko ne koordinira. TV i video su danas definitivno najvažniji. Ima stvarno više ekipa koje to rade vrlo profesionalno i srčano. Brzi i Žestoki, Sportska Spika, HAKS-ovi prilozi, Auto škola Remetinec, Auto Motori i Sport, pa i portal kosatog s rajfom G. Ivezića koji ne odustaje, Kreator grupa s F1 i vrijedni drugi; koje molim da se ne uvrijede jer ih nisam imenovao. Vidjet će se kako je. Moj prijedlog HAKS-u je da netko od njih to sve skuplja i bilježi pa da mi vozači i posade znamo na koncu godine reći sponzorima koliko smo medijiskih novaca proizveli i koliki je potencijal za oglašavanje u auto sport. To je nažalost najvažnije ako se mislimo baviti ovim sportom. Šebalj to radi dobro. Niko Pulić je za to bio i jest majstor. Neka nam oni objasne kako bi cijeli kolektiv profitirao...
Koji rally u svijetu postoji da ga nisi vozio, a "ubio bi" samo da voziš na njemu...?
- Uuuu. Ima ih puno. Moram natrag na Dakar! Kada? Ne znam. Ne tako skoro nažalost. Rally Finland svakako. Safari kojeg više nema! Silk Way Rally (putevima Marka Pola), Rally Norway, Corsica, Pikes Pike,... Mogu do sutra....
Vozački uzor?
- Kankkunen, Patrik Snijers, McRea 
Za koga navijaš...?
- Za Hrvatsku!
Vozači iz regije, tko ti je upao u oko posljednjih nekoliko sezona....?
- Nazalost nisam bas pratio. Bilo mi je tako lakse. 
Poreč; jedino mjesto za život ili ima još neko u kojem bi rado boravio dio godine?
- Ponekad mi je žao što nisam zapalio za Argentinu
Najviše voliš jesti što.....?
- Školjke na buzaru
Koga bi pored D.Brunera volio imati za suvozača..naravno ako se Damir „razboli“...?
- Damir je na svu srecu zdrav ko dren!
Da se ne baviš auto sportom,,,bavio bi se kojim sportom?
Uvijek sam se bavio sa više sportova. Ne mogu se odlučiti samo za jedan. To ti je kao da živis u haremu. Kako se odlučiti samo za jednu? (nikako Danči, nikako.....op.a.)
4

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti