Danas započinje 3. sastanak stranaka ESPOO Konvencije u Cavtatu

1
1
Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva organizira Treći sastanak stranaka Espoo Konvencije koji će se održati u Cavtatu od 1. do 4. lipnja 2004. godine.[slika1]Uz sastanke stranaka Konvenicije bit će organizirani seminari istaknutih međunarodnih tvrtki koje rade na projektima kojima se bavi Espoo Konvencija. Putem organiziranih predavanja i prezentiranjem materijala, pojedine tvrtke će imati jedinstvenu priliku izmjene dosadašnjih iskustava i budućih planova na polju provedbe odredbi Espoo Konvencije. Sastanak u Cavtatu ujedno ima za cilj širenje informacija i upoznavanje širih krugova populacije sa trenutnim stanjem i postavljenim planovima za očuvanje okoliša.

Na sastanku će sudjelovati predstavnici nadležnih institucija iz cijelog svijeta. Svoje sudjelovanje do sada su potvrdili predstavnici slijedećih zemalja: Armenije, Austrije, Azerbejdžana, Bugarske, Grčke, Gruzije, Irana, Kanade, Kirdžistana, Luksemburga, Makedonije, Mađarske, Moldavije, Norveške, Njemačke, Rumunjske, Rusije, Švicarske, Tadžikistana, Turkmenistana, Ukrajine i Uzbekistana

Konvencija Ujedinjenih naroda o procjeni utjecaja na okoliš preko državnih granica (ESPOO konvencija) donesena je 1991. godine a stupila je na snagu 1997. Od tada je broj stranaka i praktična primjena Konvencije u stalnom porastu.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti