Danas u Poreču počinje aMORE festival moru

Lokalno
23.05.2018 12:19
D. Požarić
1
1
Jeste li ikada razmišljali o podvodnoj buci i kako ona utječe na morski svijet? Kako smo nedavno najavili , projekcijom filma Sonc Sea i predstavljanjem vizualnog performansa slovenske umjetnice Robertine Sebjanic u Pučkom otvorenom učilištu Poreč večeras u 20:00 sati počinje aMORE festival moru.
Radi se o samo prva dva od pregršt događanja koja će se protegnuti sve do 3. kolovoza: otkrivanje podvodnog svijeta za velike i male, kino na pučini, ekološke akcije, izložbe i radionice razveselit će sve zaljubljenike u veliko plavetnilo, a organizator se nada i - skrenuti pozornost na sveopći značaj morskih ekosustava, kao i uzroke njihove degradacije.
Voliš more? Dođi na aMORE.
Program i sva festivalska događanja čiji smo ponosni medijski pokrovitelj možete pratiti ovdje . (dp)
[yt2]
Sonic sea (Soničko more)  (Kino POUP, utorak, 23. svibnja 2018. u 20:00 sati)
Režija: Michelle Dougherty, Daniel Hinerfeld
Scenarij: Mark Monroe
Sudjeluju:  Kenneth C. Balcomb III, Christopher Clark, Jean-Michel Cousteau
Montaža: Christopher S. Johnson
Glazba: Heitor Pereira
Nagrade: Nagrada Emmy 2017 za izvanredan dokumentarni film o prirodi, Nagrada Emmy 2017 za izvanrednu glazbu i zvuk
U morskim dubinama, zvuk je ključan za opstanak i prosperitet kitova, morskih pasa i dupina. Posljednjih desetljeća, ljudska aktivnost transformirala je akustiku mora i oceana, dovodeći u pitanje sposobnost preživljavanja  kitova i ostalih  morskih životinja. Zvučni ocean putuje ispod površine mora kako bi otkrio štetne posljedice industrijske i vojne buke te što možemo po tom pitanju učiniti. Za naraciju u filmu zadužena je nagrađivana glumica Rachel McAdams, a među aktivistima, ekolozima, oceanolozima pojavljuje se i glazbenik Sting, poznat po svom aktivizmu i humanitarnom radu.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti