Danas prosvjed poduzetnika i ugostitelja protiv ekonomskih mjera

Hrvatska i svijet
03.02.2021 08:55
Foto: arhiva
Foto: arhiva
Udruga Glas poduzetnika (UGP) danas u 10 sati organizira prosvjedni skup na Trgu bana Jelačića u Zagrebu zbog, kako navode, neadekvatnih ekonomskih mjera i diskriminatornih odluka prema dijelu poduzetnika.
Pozvali su poduzetnike, obrtnike, zaposlenike i građane da im se pridruže.
–Dosta nam je nepravde koju poduzetnici trpe od početka krize, dosta nam je najvećih poreza u Europskoj uniji, dosta nam je dvostrukih mjerila i dosta nam je diskriminatornih odluka, navode u pozivu.
–Mene jako žalosti što vlada pokušava prikazati da mi stavljamo ekonomske ispred zdravstvenih problema. Ovaj prosvjed nije protiv epidemioloških mjera, on je usmjeren na ekonomske mjere. One su diskriminatorne prema nekima", rekao je izvršni direktor udruge Glas poduzetnika Dražen Oreščanin u jutrošnjoj emisiji U mreži prvog.
–Ja bi ih molio da se suzdrže od toga jer nam je svima u interesu da sačuvamo ovu relativno dobru, dakle ona još uvijek nije jako dobra epidemiološka situacija, ali je dobra. Puno je bolja nego što je bila u prosincu, izjavio je Krunoslav Capak, ravnatelj HZJZ-a sinoć u Dnevniku Nove TV. (ls)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti