Danas predana lista imena nezavisne kandidatkinje Snježane Mekota

Lokalno
01.05.2013 17:47
D. Požarić
1
1
Nezavisna vijećnica u posljednjem sazivu Gradskog vijeća Snježana Mekota izvijestila nas je jučer kako će danas predati konačnu listu sa imenima na nezavisnoj listi sa kojom će pristupiti skorašnjim lokalnim izborima.
Uz Mekotu kao nositeljicu na listi su još i Damir Miloš, Fani Bugarin Šoljan, Jadran Tintor, Daniel Šaškin, Karla Zelenika, Sunčica Damjanović, Dean Cvek, Vedran Šušnjić, Olgica Šegon Čajić, Ava Vukajlović, Bernard Kranjec, Desanka Pešut, Marina Knežević, Ivica Šoljak, Vera Štifanić i Mirela Novak.
Neki su od kandidata nezavisne liste već predstavljeni na našem portalu, a nakon usklađenja stavova oko pojedinih bitnih tema donijete su i smjernice programa:
 • Uravnoteženje gradskog proračuna prike kretanja u veće investicije
 • Maksimalno angažiranje oko projekata kojima možemo aplicirati na fondove EU
 • Njegovanje neposrednog kontakta s građanima
 • Poticanje aktivnosti u mjesnim odborima
 • Objavljivanje materijala za vijeće na službenom gradskom portalu, kako bi građani mogli reagirati svojim pitanjima i inicijativama prije sjednica
 • Omogućiti svima jednake šanse za poslovno djelovanje, bez obzira na političko opredjeljenje
 • Maksimalno iskorištavanje programa za poticanje zapošljavanja
 • Reorganiziranje gradske uprave i prilagođavanje radnog vremena potrebama građana
 • Rješavanje stambenog pitanja iznajmljivanjem gradskih stanova, a ne samo povoljnijom kupnjom
 • Uređenje fasada i davanje poticaja za građenje štedljivih kuća i korištenje energije iz alternativnih izvora
 • Osmišljavanje gradskog brenda, strategija razvoja i dugoročno planiranje, kako bismo kroz cijelu godinu nudili događanja i gostima i svojim sugrađanima
-Sve su to teme o kojima sam i ranije govorila, ali ih nisam mogla provesti u djelo, jer sam bila usamljena u vijeću. Nadam se da će građani honorirati moj dosadašnji rad i prepoznati kvalitete kandidata na mojoj listi, koji su u stanju donijeti ovom gradu novu energiju i nove projekte. Neki od njih su bili organizatori mnogih uspješnih manifestacija, drugi i sada rade na EU projektima, treći su se dokazali u sportu kao sportski radnici ili takmičari, neki su uspješni poduzetnici ili djelatnici u različitim zanimanjima. Imamo i najmlađu kandidatkinju, Karlu Zeleniku, koja prvi puta ide na izbore i kroz naše sastanke je stjecala prva znanja o važnosti javnog djelovanja. Vodili smo računa o najmanje 40% kandidata podzastupljenog spola, a to su kod nas muškarci.
Mislimo da je promjena političke klime neophodna ovom gradu, pa je zato naš slogan: KAD, AKO NE SAD?, kaže nositeljica liste Mekota u priopćenju za medije.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti