Danas posljednje uprizorenje jaslica u Sv. Lovreču

Lokalno
06.01.2013 12:57
D. Požarić
1
1
Velika jasličarska obitelj sa više od 170 kostimiranih učesnika u najslikovitijem okruženju starogradske jezgre Svetog Lovreča poziva Vas na treće, ujedno i posljednje ovosezonsko uprizorenje živih jaslica koje će se održati danas, na blagdan Sveta tri kralja.
Uprizorenje započinje u 17 sati, a traje do 20.
Pored Svete obitelji, posjetitelji će u unutrašnjosti bedema imati priliku pogledati veliki broj starih zanata i obrta, domaćih životinja, rimske straže i pastira, posjetiti prigodni božićni sajam i humanitarnu izložbu fotografija. Pored nabrojanog, vrata župne crkve sv. Martina bit će otvorena za sve koje žele pogledati postav jaslica autora Vinka Lakovića izrađenih uz pomoć župljana, a svoja vrata imat će otvorena i obitelj Maria Heraka koji svoju nemalu konobu u vrijeme božićnih blagdana već 53 godine uzastopce ispunjavaju figurama i predmetima, tvoreći jaslice i dajući svoj osobni pečat doživljaju ove velike kršćanske svetkovine.
Za ugodnu i svečanu atmosferu pobrinut će se i članice pjevačke skupine Katoličke udruge mladih Istre iz Rovinja. Bit će tu i besplatnog čaja, kuhanog vina, netom ispečenog kruha iz krušne peći.
Prema svemu sudeći, lovrečke žive jaslice su svojom masovnošću, kao i prostorom koje obuhvaća, najveće u Hrvatskoj, pa je i taj podatak dodatni razlog za posjetu.
Ulaz je slobodan.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti