Danas bogat program za završnicu 11. porečeke BOOKtige

Kultura
23.04.2018 06:35
D. Požarić
1
1
Posljednjega dana ovogodišnjeg Festivala u Gradskoj knjižnici Poreč održat će se književna matineja s jednim od hrvatskih dječjih klasika, Zlatkom Krilićem , piscem čija su mnoga djela uvrštena na popis osnovnoškolske lektire. Zlatko Krilić približit će učenicima svoje priče i romane i razveseliti ih zgodama njegovih junaka. Književno druženje održat će se u ponedjeljak, 23. travnja 2018. godine u 11 sati .
I na ovogodišnjoj BOOKtigi u porečkom Domu za starije i nemoćne u 17 sati pričat će se Sretne priče , priče i stihovi našega Tomislava Milohanića . Njegovo druženje s našim najstarijim sugrađanima zasigurno će ih oplemeniti, jer Milohanićeva djela, i proza i stihovi, na čakavštini i na književnom jeziku, nose u sebi ljubav prema čovjeku i zavičaju te čuvaju tradiciju zajednice. Pišući o svom kraju, njegovim stanovnicima, povijesti i običajima, ovaj istarski književnik na poseban način čuva baštinu i jezik, a stanovnici Doma najviše vole priče koje će ih povesti na putovanje u dane djetinjstva i mladosti.
1 Paula O'Gradyja „Moj brod je Hrvatska“ u okviru jedanaeste po redu BOOKtige koje će se održati u Noći knjige, 23. travnja 2018 godine u 18 sati u matičnom odjelu Gradske knjižnice Poreč (Trg Marafor 3). Paul O’Grady u svojoj novoj knjizi sa strašću govori o životu općenito te što znači živjeti u Hrvatskoj iz perspektive jednog Irca. Autor ukazuje na mnoge poveznice između naše zemlje i Irske te objašnjava zašto je prije petnaest godina došao i ostao ovdje.
Neobjavljene priče s Kube: „Portret Che Guevare“ tema su književne večeri kroz koju će nas voditi književnik Zlatko Krilić . Ovo je jedinstvena šansa postati sudionikom nastanka knjige, jer autor će nam čitati priče na kojima još uvijek radi, pa će ih možda i mijenjati pod vašim utjecajem.
To su priče o Kubi danas koje razbijaju sliku o romantičnom mjestu sretnih ljudi koje lako ponese zanosni ritam kubanskih pjesama, priče o kubanskom malom čovjeku, njegovoj sreći i tuzi, ispričane kroz doživljaje autora, ali i kroz stvarne sudbine stanovnika Kube. Autentična je to slika o Kubi koju vam još nitko nije ispričao.
Književna večer održat će se u u 20 sati u knjižnici na Maraforu.
Nakon književnog susreta družit ćemo se uz glazbu i prigodan domjenak. Za vas smo pripremili pravu glazbenu poslasticu koja će u našu knjižnicu donijeti autentičnu atmosferu i kroz kubanske i latinoameričke hitove sve nas povesti na jedinstveno glazbeno putovanje. Zabavljat će nas riječko-crikvenički flamenco-jazz duet gitara La Passion Escondida, David Savčić i Teo Mandžuka . Glazbeno druženje počinje u 21 sat. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti