Dan otvorenih vrata rodilišta u Puli

Istra
03.05.2018 11:25
D. Požarić
Ilustracija (Pixabay)
Ilustracija (Pixabay)
Povodom Međunarodnog dana primalja, Služba za ginekologiju i opstetriciju poziva građane na otvorena vrata pulskog rodilišta u petak, 4. svibnja 2018. od 10 do 12 sati. Posjetitelji će imati priliku upoznati primalje i rodilište, čuti zanimljiva predavanja, direktno postaviti pitanja kako bi se bolje upoznali i pripremili za porod ili nekoga potaknuli na planiranje trudnoće.
Tijekom prezentacije načina rada Službe za ginekologiju i opstetriciju, osoblje rodilišta priprema posebno predavanje o pripremi za trudnoću i porod, a uslijedit će organizirani obilazak rodilišta.

Primaljstvo je jedna je od najstarijih medicinskih struka.
Primalja ima izuzetno važnu ulogu u pružanju potpore majkama za vrijeme i neposredno poslije poroda, sudjelovanjem u vođenju poroda, te poslije poroda svojim stručnim savjetima o postpartalnoj njezi i važnosti  dojenja za fizički i emocionalni razvoj djece.
Ovogodišnji Međunarodni dana primalja  posvećen je unapređenju i poboljšanju kvalitete primaljske skrbi koja je u nekim dijelovima svijeta, posebice afričkim zemljama, još uvijek nedostupna, s različitim nepovoljnim ishodima po zdravlje majke i novorođenčadi među kojima se posebno izdvaja visoka maternalna i novorođenačka smrtnost. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti