Damjanac: Nismo se razbacivali novcem Općine

Istra
17.01.2013 15:19
D. Požarić
Nikša Ristić, Ada Damjanac i Damjan Milekić (P. L.)
Nikša Ristić, Ada Damjanac i Damjan Milekić (P. L.)
- Mi smo na zadovoljstvo građana uspjeli sanirati dug, riješiti mnoge probleme koji tište građane, izgradili smo prema prostornoplanskoj dokumentaciji sve što je bilo moguće i nismo se razbacivali novcem Općine kao gospoda iz IDS-a, rekla je u ime općinske organizacije SDP-a na jučerašnjoj konferenciji za novinare načelnica Općine Fažana, potpredsjednica fažanskog SDP-a Ada Damjanac.
Reagirala je time na komentar predsjednika fažanskog IDS-a Ivana Geršića da je stanje u Fažani katastrofalno.
Navela je da je bivša IDS-ova vlast ostavila Općinu u sudskim procesima s tvrtkom Liberty, vlasnikom bivšeg Badela i tvornice stakla, koji je podnio tužbu protiv nje za 260 milijuna kuna zbog neostvarene gradnje te s Bi Villageom za 10 milijuna za potrošeni komunalni doprinos.
Nova vlast je, nabrojala je, naslijedila i neriješeni javni prijevoz, neriješene odnose s komunalnim poduzećima, manjak mjesta u dječjim vrtićima, grobnih mjesta te neriješenu oborinsku odvodnju. Također, IDS je na Općinskom vijeću glasao za to da se općinsko zemljište u Pineti pokloni tvrtki Brijuni rivijera, navela je Damjanac.
- Oni su nas doveli do neriješenog statusa za nogometno igralište u Valbandonu jer su zbog predizbornog obećanja htjeli napraviti igralište bez dokumentacije.
Pokazali su da se javna nabava radi na nezakonit način, a sada nama spočitavaju da mi radimo nelegalno i kako oni kažu, netransparentno, rekla je Damjanac. (P. L.)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti