Dala dvije mirovine za lažno zlato

Crna kronika
17.07.2009 00:00
D. Požarić
1
1
Nakon što je početkom tjedna prevarila 74-godišnju Puljanku A. S. kojoj je za 4.300 kuna prodala šest komada nakita od lažnog zlata i nestala, 31-godišnja Rumunjka pronađena je i uhićena na području policijske postaje Prelogu te kriminalistički obrađena.
Rumunjka je stariju Puljanku prevarila prošlog utorka u Zagrebačkoj ulici. Na cesti joj je za 300 kuna ponudila prsten koji je izgledao kao zlatni i 74-godišnjakinja je pristala na kupnju, uvjerena da je prsten zlatni. Rumunjka je potom, očito uvidjevši da je naišla na plodno tlo, Puljanki ponudila još četiri lančića i pet prstena koji su također kao da su od zlata, no bakica joj je rekla da nema novaca.
Međutim, 31-godišnjakinja joj je ponudila da će je odvesti kući te da će joj onda dati novac, na što je starica pristala. Rumunjka ju je tada odvela do njezinog doma gdje joj je starica dala još četiri tisuće kuna te potom nestala.
U međuvremenu je starica otišla kod zlatara radi procjene nakita, no njezinu žalost, utvrđeno je da se radi o lažnjacima. Prijevaru je prijavila policiji koja je prevaranticu ubrzo pronašla te je prijavila za počinjeno kazneno djelo. (N. S. )
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti