Članovi Zubaca u eko akciji čistili porečki akvatorij

Sport
04.06.2018 11:43
D. Požarić
Foto: arhiva
Foto: arhiva
Rezultati ovogodišnje eko akcije čišćenja otočića porečkog akvatorija bili su više nego zadovoljavajući, saznajemo iz Sportsko-ribolovnog društva Zubatac. U usporedbi s ranijim godinama situacija se popravlja. Mnogo je manje plastičnih boca kao i ostalog otpada. Ono što su ribolovci zamijetili jest i dalje veliki broj galebova koji su prijetili zbog straha od napada na njihova gnijezda.
Članovi Zubaca u jutarnjim su satima pregledali i očistili sve otočiće od Funtane do Poreča. Dosta je bilo grana i manjih dasaka koje je bio problem sakupiti. Ukupno dvadesetak dobrovoljaca, uglavnom članova ŠRD-a Zubatac, po završetku akcije je vreće s otpadom ubacilo u kontejner koji je porečko komunalno poduzeće Usluga postavilo na gatu ispred prizemnih garaža u Marini.
Tom se prilikom zahvaljuju Usluzi, posebno Iri Aganbegović koja je osigurala kontejner i crne vreće, te Turističkoj zajednici Grada Poreča koja svake godine potpomaže ovakve eko akcije. Nakon odrađenog posla svi su se sudionici akcije nastavili družiti u prostorijama društva uz skromnu zakusku.
Zubatac predlaže nadležnim službama Grada da korištenjem posebnih šmrkova pokušaju očistiti lukobran kojeg su galebovi u cijelosti onečistili. Radi se o samom ulazu u gradsku luku te mnogobrojni plivači koji iz znatiželje doplivaju do lukobrana zbog toga nemahu kuda prošetati.
(dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti