Članovi istarskog HGSS-a od župana Miletića primili čestitke za svoje zasluge

Istra
13.03.2024 12:08
kb
HGSS kod Miletića
HGSS kod Miletića
Izvor: Istarska županija
Istarski župan Boris Miletić s pročelnikom Upravnog odjela župana Ivanom Glušcem u Puli je održao prijem za članove Hrvatske gorske službe spašavanja - stanica Istra, jedne od tri dobitnika godišnje nagrade u području sustava civilne zaštite za 2023. godinu, koje su uručene u sklopu obilježavanja Međunarodnog dana civilne zaštite i Dana civilne zaštite Republike Hrvatske.
Miletić je kazao kako se iznimno ponosi novim velikim uspjehom istarskih članova HGSS-a, koja se posebno istaknula zbog sudjelovanja u jednoj od najzahtjevnijih međunarodnih akcija speleo-spašavanja kada je američki speleolog ostao zarobljen u tisuću metara dubokoj jami na jugu Turske.
- Prije svega treba imati hrabrosti za takve akcije spašavanja i humanosti za jedan volonterski duh i način života koji toliko pomaže zajednici te čini i nas, i brojne posjetitelje koji posjećuju Istru, sigurnijima, kazao je župan Miletić.
Pročelnik Upravnog odjela župana Ivan Glušac istaknuo je kako je HGSS danas postao poseban brend. 
- Zbog HGSS-a turisti se danas osjećaju sigurnije, što dodatno doprinosi statusu Hrvatske kao sigurne destinacije. Također treba posebno pohvaliti što dajete svoje slobodno vrijeme i dobar dio vlastitih financija za opće dobro, poručio je pročelnik Glušac naglasivši važnost informiranja djece i mladih o radu HGSS tima te vrijednostima volontiranja.
Pročelnik istarskog HGSS-a Martin Glavić zahvalio se županu Miletiću na prijemu i potpori te je predstavio glavne smjernice uspješnog spašavanja u Turskoj, koja je za članove HGSS-a – stanice Istre svojevrsni vrhunac dosadašnjeg rada i napornog vježbanja.
Zamjenik pročelnika Haris Vojniković kazao je kako mnogo vremena provode u pripremi i vježbanju u mnogim špiljama i jamama u Istri, istaknuvši kako je Hrvatska danas u top tri zemlje u svijetu u speleo-spašavanju.
Tajnik istarskog HGSS-a Sebastijan Labinjan kazao je kako su svih 35 članova istarskog HGSS-a volonteri i entuzijasti koji su već dugo vremena u tom poslu i imaju puno iskustva.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti