Član AK Maximvs iz Poreča Rene Novacco viceprvak Hrvatske

Sport
21.01.2013 16:15
D. Požarić
Rene Novacco
Rene Novacco
Član porečkog atletskog kluba Maximvs Rene Novacco je na pojedinačnom prvenstvu Hrvatske održanom u Rijeci 19. siječnja osvojio drugo mjesto u disciplini 60 metara za mlađe kadete.
Izvrsnim se nastupom u kvalifikacijama Rene plasirao u finalnu utrku s drugim vremenom kvalifikacija, a srebro je osvojio suvereno te tako potvrdio drugo mjesto na državnom dvoranskom natjecanju za mlađe kadete.
Spomenutim je nastupom Rene Novacco postao viceprvak Hrvatske u disciplini na 60 metara, a u AK „Maximvs“ je nakon dvije godine stigla i treća državna medalja u sprinterskim disciplinama.
S obzirom na to da se radi o jednom od najmlađih klubova Poreča, jedinom u povijesti Poreča koji sustavno i kontinuirano razvija ovaj zahtjevan individualni bazični sport, jedan od najtežih sportova uopće, Reneov uspjeh u klubu drže iznimnim postignućem.
Rene zajedno s porečkim atletičarima i atletičarkama trenira na Atletskom stadionu SRC Veli Jože u Poreču pod nadzorom i po programu dvaju stručnih trenera Lahora Marinovića, proslavljenog hrvatskog atletičara i rekordera u skoku u dalj te Miroslava Vranića, profesora kineziologije.
Za odličan nastup i vatrenu atmosferu pobrinule su se i atletičarke Ena Cerjan, Martina Legović, Lara Jovičević, Ivana Dodik i Ana Mendica koje su postigle izvrsne rezultate, srušivši vlaste rekorde.
Plasman porečkih atletičarki i atletičara:
Mlađi kadeti (60m) - 2. Rene NOVACCO (8.59)
Mlađe kadetkinje (60m):
13. Martina LEGOVIĆ (9.07)
19. Ana MENDICA (9.43)
22. Ena CERJAN (9.58)
25. Ivana DODIK (9.75)
29. Lara JOVIČEVIĆ (10.22)
Mlađe kadetkinje (skok u dalj):
12. Ana MENDICA (3.90)
15. Ivana DODIK (3.24)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti