Činjenice o Kaštijunu na službenom web portalu tvrtke Kaštijun d.o.o.

Istra
13.01.2009 00:00
Izvor: Priopćenje za javnost - Kaštijun d.o.o.
D. Požarić
1
1
Službena stranica www.kastijun.hr osmišljena je kao još jedan korak da se svim zainteresiranim građanima omogući pristup istini i činjenicama o Kaštijunu. Tvrtka Kaštijun d.o.o. aktiviranjem službene web stranice želi ukazati javnosti da su njihova vrata otvorena za sve koji su zainteresirani za činjenice o projektu, kaže se u priopćenju za javnost koje je Kaštijun odaslao medijima:
Projekt Županijskog centra za gospodarenje otpadom samo je dio sustava koji smo obvezni u skoroj budućnosti uspostaviti u gospodarenju otpadom, kao jedan od županijskih prioriteta i od interesa za Republiku Hrvatsku. ŽCGO na lokaciji Kaštijun je samo dio cjelokupnog sustava gospodarenja otpadom na kojemu se radi posljednjih petnaestak godina u Istarskoj županiji, i on je dio sustava koji bi zaokružio cjelinu gospodarenja otpadom u Istri. To znači da svaki građanin, svojim spoznajama o ekološkim posljedicama nemara i nebrige o otpadu, postaje ključna karika u lancu koji se sustavom uspostavlja. Selektivnim prikupljanjem i smanjivanjem otpada u kućanstvu, brinemo o prirodi, a time i o svojoj budućnosti. Centar za gospodarenje otpadom je samo krajnja točka gdje sve ono što iz komunalnog otpada nismo mogli smanjiti, selektirati i reuporabiti dolazi na krajnju obradu u skladu sa visokim normama zbrinjavanja i zahtjevima za brigu o okolišu.
Web stranica www.kastijun.hr sadrži podatke o osnivačima tvrtke Kaštijun d.o.o., prikazuje sadašnji način zbrinjavanja otpada, te planirani sustav gospodarenja otpadom u Istarskoj županiji. Nadalje, na stranicama se mogu pronaći detaljni opisi svih dijelova projekta centra za gospodarenje otpadom Kaštijun, uključujući odabir lokacije, tok otpada u budućem centru te pojednostavljeni opis planirane tehnologije. Stranica je namijenjena prvenstveno da svim zainteresiranim građanima omogući pristup svim relevantnim informacijama, te je omogućena i dvosmjerna komunikacija i mogućnost postavljanja pitanja na koja će zaposlenici tvrtke Kaštijun odgovoriti u najkraćem roku.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti