Četverodnevna proslava svetog Blaža u Vodnjanu

Istra
31.01.2024 07:08
kb
Vodnjan
Vodnjan
Autor: Orlovic, Wikimedia Commons
Vodnjan će 3. veljače proslaviti svog zaštitnika - svetog Blaža, iscjelitelja i zaštitnika bolesti grla.
Grad će prirediti četverodnevnu proslavu koja započinje otvaranjem izložbe "BLAŽeno prijateljstvo" Snježane Brkić u Galeriji Loggia Zajednice Talijana Vodnjan 1. veljače u 17 sati.
Na Svijećnicu, 2. veljače, u župnoj crkvi sv. Blaža bit će održana misa s blagoslovom svijeća i maslinovog ulja te pomazanjem grla u 18 sati, nakon čega slijedi koncert klasičnog gudačkog kvarteta u 19:30 sati.
Na Dan sv. Blaža, 3. veljače, bit će održane tri mise - Svečana misa na talijanskom jeziku i pomazanje grla u 9 sati, Svečana sveta misa i pomazanje grla u 11 sati, koju predvodi biskup mons. Ivan Štironja, te Svečana misa i pomazanje grla u 17 sati. Vrata župne crkve bit će otvorena od 9 do 21 sat radi posjeta Sveta tijela.
Na Župnom trgu bit će organizirana Marenda sv. Blaža od 10 do 13 sati, dok će u Zajednici Talijana Vodnjan biti održan program "San Biaso in Comunita" u 19 sati.
U nedjelju, 4. veljače, od 13 do 17 sati vrata vodnjanskih crkvi bit će otvorena za posjetitelje, a vođeni obilazak crkava i grada kreće u 14 sati s velikog parkirališta u Istarskoj ulici. Također, u galeriji El magazèin u 19 sati počinje kazališna predstava "Čitač ljudi" Teatra Fort Forno.
 

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti