Četiri godine komunalnog terora u Kandlerovoj (reakcija čitatelja)

Lokalno
02.02.2009 00:00
D. Požarić
Godinama zapušteni prostor u Kandlerovoj ulici u Poreču
Godinama zapušteni prostor u Kandlerovoj ulici u Poreču
Naš nedavni članak o besprimjernom ignoriranju prava stanara i vlasnika poslovnih prostora na pristojno uređen okoliš i zajedničke dijelove zgrade izazvao je reakcije u vidu podrške našem nastojanju da upozoravanjem u više navrata skrenemo pažnju nadležnih na rješavanje tog problema koji već godinama ide na živce apsolutno svima. Jedan nam se čitatelj javio i e-mailom potužio na ”Uslugu”. Evo njegova pisma:
Zahvaljujemo što ste još jednom pokrenuli pitanje poslovnog prostora u pasažu Kandlerove ulice.
Naše molbe komunalnim redarima već nekoliko godina nisu urodile plodom. Naše molbe da se dovede netko iz Usluge te da se počisti taj poslovni prostor završavaju na odgovoru DA JE TO PRIVATNO VLASNIŠTVO I DA ONI NEMAJU PRAVO POČISTITI TO SMEĆE.
To traje već četiri godine koliko smo mi već u svojem poslovnom prostoru.
Što se tiče vlasnika neuređenog i prljavog prostora, koliko je meni poznato, nitko do sada nije došao do njega, a ima puno zainteresiranih za taj poslovni prostor. Velik je problem i hodnik u kojem se nalaze drugi poslovni prostori.
Petkom i subotom se u tom hodniku skupljaju mladi, te nakon svojih tuluma ostavljaju hrpe smeća, boca, opušaka i raznih drugih bljuvotina.
Naravno da to moramo počistiti mi, jer gospoda iz Usluge sa metlom u ruci prošeću oko 11 sati, pregledavajući da li je sve očišćeno. I poduzeće ”Stan d.o.o.” koje je zaduženo za održavanje zajedničkih prostorija zna samo slati račune za naknadu , iako smo kompletni hodnik morali ofarbati o vlastitom trošku. Osim što smo platili farbanje, i rasvjetu smo promijenili o vlastitom trošku, pa se ti ljudi onda pitaju zbog čega im neki ne žele plaćati naknadu za održavanje!
Pitali smo radnike ”Usluge” mogu li vodom pod pritiskom oprati i onih desetak stepenica u hodniku, kad već peru prolaz od Kandlerove do Rive. Odgovorili su nam da to ne mogu napraviti, jer im to šef nije naredio.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti