Cesta zatvorena bez najave, Višnjanci i Kaštelirci "ludi kako pegla"

Lokalno
23.03.2009 00:00
D. Požarić
1
1
2
- Austrijanac ispred mene bio je ljut kao ris, svašta im je "nabrojao" , rekao nam je naš drugi čitatelj iz Višnjana, koji nas je prvi nazvao, dodavši kako je nakon toga automobilom pretekao i zaustavio Austrijanca, te ga zamolio da ga slijedi do Poreča. - Jer, kako da jadan čovjek pronađe put kad ni u Novoj Vasi nisu stavili prometni znak obavijesti o zatvorenoj cesti i mogućnosti obilaska preko Antonci i Kosinožići?
Stigavši u Kukce, na "barikadi" smo zatekli radnika "Ceste" koji nije pokazivao previše volje za objašnjavanjem. "Ne može dalje, asfaltiranje!" bilo je jedino što su mogli doznati vozači koji su se poželjeli informirati o tome što se i zašto događa (no, ne možemo radnika za to kriviti).
Jednog smo Kaštelirca pokušali zatražiti mišljenje dok se ljutito okretao oko rotora u Vranićima, ali je bio previše ljut, pa je kroz spušteni prozor automobila rekao samo :"ma, pušti me, vidiš da san lud kako pegla, svi smo ludi kako pegla!"
Nakon subotnje noćne epizode sa neobilježenim gradilištem i dvosmjernim prometom kroz jedan, isti kolnički trak, pitamo se koliko je samo radnih sati danas upropašteno onima koji su iz Kaštelira i Vižinade, umjesto da odmah skrenu prema Taru, morali voziti zaobilazno preko Antonci i Kosinožići, ili se gurati po bijeloj cesti prema Bašarinki, te voziti u koloni od tamošnjeg gradilišta porečke obilaznice do samoga grada?! Jednako tako, oni iz smjera Višnjana mogli su odmah u Novoj Vasi skrenuti obilaznim putem, ali se, kako smo već napisali, nitko nije sjetio postaviti adekvatni prometni znak.
Vozačima koji poslušno trpe ovo višemjesečno maltretiranje ostaje samo da se strpe još malo.

Tko tu koga.... obavještava?

Od glasnogovornice Grada Glorije Jelovac primili smo informaciju da su mediji o zatvaranju ceste obaviješteni putem Centra 112. Nakon toga smo nazvali uredništvo porečkog Radio Centra gdje nam je novinarka Jolanda rekla kako oni nikakvu obavijest nisu primili, nego kolega Burgi cijelo jutro na telefonu sluša ljutite građane. Nazvali smo i redakciju Glasa Istre u Puli, gdje su nam rekli da nemaju saznanja o sličnoj informaciji, a isto smo doznali i u porečkom dopisništvu tog dnevnika. Naposlijetku smo se raspitali i kod kolega u Radio Istri, no, ni oni nemaju saznanja o takvoj informaciji.
Nazvali smo i poduzeće Cesta d.d. gdje su nam rekli da su oni o radovima obavijestili "Županijski centar 112", a u Državnoj upravi za zaštitu i spašavanje (koji zapravo i jest "centar 112") informirali su nas da su od Ceste dobili obavijest, koja je poslata i na druge adrese, među kojima nema ni Radio Centra, ni našeg portala, ali zato postoji Grad Poreč. (Istine radi, moramo napomenuti kako nije dužnost djelatnika Centra 112 da primljene informacije prosljeđuju medijima).

Prometnica će biti zatvorena do utorka u 6 ili 8 ujutro?

Poluslužbene informacije govore da će prometnica od Vranići do Kukci za promet biti otvorena sutra u  6 sati ujutro, dok neke neslužbene kažu da će to ipak biti 8 sati ujutro. Točnu informaciju objavit ćemo kad do nje uspijemo doći.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti