Čelništvo udruge Franak podnijelo ostavku ali to nije kraj, poručuju

Hrvatska i svijet
20.10.2015 07:53
D. Požarić
1
1
U ponedjeljak je čelništvo Udruge Franak izvijestilo članove o ostavci zbog narušenih međuljudskih odnosa koji već duže vrijeme onemogućavaju normalan rad udruge. U pismu odaslanom članovima stoji kako za prošlu subotu zakazana izvanredna Skupština nije održana zbog određenog broja članova koji su se na njoj pojavili iako nisu primili poziv na sudjelovanje. Održavanje takve Skupštine, naime, ne bi bilo po odredbama statuta.
-Već dulje vrijeme, dio redovnog članstva (Nadzorni odbor, koordinatori i volonteri) i zaposlenice Udruge Franak zbog narušenih međuljudskih odnosa s tim određenim brojem članova nisu u mogućnosti obavljati planirane aktivnosti Udruge te djelovati s ciljem rješavanja problema kredita u švicarskim francima. Bez obzira na našu najbolju volju da ignoriramo i/ili riješimo navedeni problem, dio redovnog članstva i zaposlenice Udruge Franak ocjenjuju ovakvu radnu okolinu kao nemotivirajuću, štetnu i nezdravu te su se zbog postupaka određenog broja članova odlučili povući sa svojih pozicija u Udruzi, stoji u pismu članovima.
Ostavku su, prema Tportalu , potpisali voditeljica udruge i voditeljica ureda Katarina Lucić, voditeljica odnosa s javnošću udruge Ivana Bjelica, osoba ovlaštena za zastupanje i koordinator za istočnu Hrvatsku Krešimir Bajamić, koordinator Ekonomsko-pravnog tima Jurica Dobrinić, nadzorni odbor, osoba ovlaštena za vođenje registra Marko Sinković, likvidator i osnivač Udruge Božo Ivošević, povjerenica za Južnu Hrvatsku Rozita Jeličić, povjerenik za više županija u Središnjoj Hrvatskoj Marijan Petruša, aktivistica zadužena za Bjelovarsko-bilogorsku županiju, povjerenica za Istarsku županiju Gordana Šušljik, povjerenik za Primorsko-goransku županiju Zdenko Sobol, povjerenica za Međimursku županija Darinka Bistrović, član Tima za odnose s javnošću Ivan Kontrec, članovi Regionalnog tima Istočna Hrvatska - Darija Švob, Igor Vučak i Ivan Sabo, članovi Regionalnog tima Južna Hrvatska - Irena Puljiz Toth, Zvonimir Šunjić, Ljubica Kežić i Kata Kukurić i tri volontera, redovna člana Skupštine.

Udruga se neće raspasti, bankari se ne trebaju opuštati

Kako neslužbeno doznajemo, uzrok ostavki leži u tome što dio bivših članova smatra kako treba revolucionarnije krenuti u napad, dok potpisnici ostavke zastupaju mišljenje da stvar treba dovršiti na civilizirani način. -Udruga se nije raspala, i dalje će djelovati, a mi koji smo do sada djelovali oformit ćemo udrugu koja će riješiti nastavak konverzije kredita u francima, ali u kune, kaže naš izvor.
Dok u Udruzi nisu znali za direktive koje su im svi redom prešutjeli, od HNB-a do Europske komisije, mislili su da je to maksimum koji mogu postići. No, po tim je direktivama njihov problem, kažu, već od 2011. godine biti prošlost (pogledati prilog na kraju ovog teksta).
-Sad će se, naravno, bankarski lobi udružiti u priči da se Udruga Franak raspala, ali to nije točno. Udruga se može raspasti tek kad problem bude riješen. Baš naprotiv, ljudi su bijesni i nikad spremniji na radikalne poteze, pa se bankarima nije pametno opuštati. Idemo dalje do nove pobjede, koverzija je u tijeku, kaznene prijave se pripremaju, sad ćemo ih napadati sa dvije strane, kaže naš anonimni izvor iz Udruge Franak uz napomenu kako članstvo ne treba brinuti jer će vrlo uskoro dobiti dopis i doznati kome se obratiti ukoliko to bude potrebno. Do tada je sva komunikacija usmjerena na zagrebački ured.
Preuzimanje: [dok1]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti