Camille awards prvi put u Hrvatskoj

Kultura
29.08.2018 14:01
D. Požarić
Prošlogodišnje izdanje (Grand Scores, 2017.)
Prošlogodišnje izdanje (Grand Scores, 2017.)
Prošlogodišnje izdanje (Grand Scores, 2017.)
Camille Awards, nagrada koju struka dodjeljuje europskim kompozitorima za ostvarenja na području filmske glazbe, ove godine dodjeljuje se u Hrvatskoj. Ceremonija će se odviti u sklopu International Sound & Film Music Festivala (ISFMF) 20. listopada u hotelu Histria u Puli, a dodijelit će se nagrade za najbolju orkestralnu glazbu, najbolju električno-akustičnu glazbu te za najbolju originalnu glazbu za seriju.
Camille Awards u suradnji s ISFMF-om organizira European Composer & Songwriter Alliance u čijem je sastavu više od 50 organizacija s  ciljem promocije zaštite autorskih prava te poboljšanja socijalnih i ekonomskih uvjeta za stvaranje glazbe u Europi. Savez je nastao pod pokroviteljstvom programa Europske komisije Creative Europe u svrhu poticanje kulture i audiovizualnog sektora.
Prošlogodišnja dodjela nagrada za najbolju europsku filmsku skladbu održana je u Berlinu
Osim nove lokacije, nagrade za najbolje europske kompozitore prvi se put dodjeljuju pod imenom Camille Awards u čast prvome kompozitoru filmske glazbe Camilleu Saint-Saënsu. Dosad su se nagrade dodjeljivale pod nazivom Grand Scores Awards u sklopu Berlinalea, tj. Berlinskog filmskog festivala. Preseljenje iz njemačke prijestolnice na istarski poluotok označit će dodatno pojačanje ISFMF-u, već svjetski priznatom festivalu filmske glazbe koji šestu godinu zaredom u Hrvatsku dovodi najistaknutija imena iz svijeta filmske glazbe poput Jean-Michael Bernarda i Michaela Minklera, a ove godine održat će se od 19. do 21. listopada u Puli. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti