Buići: Opasnost privezali konopom!

Lokalno
02.04.2009 00:00
D. Požarić
Stup špagom pričvrstili za voćku!
Stup špagom pričvrstili za voćku!
BUIĆI/POREČ - Mještani Buići kraj Poreča već neko vrijeme muku muče s dotrajalim telefonskim stupovima, koji u posljednje vrijeme jedan za drugim - padaju. Jednoj obitelji se prije nekoliko dana srušio na ogradu pa su u pomoć priskočili susjedi, podigli ga i konopom privezali za voćku!
Jerko Lovrić pak već neko vrijeme naziva T-Comovu službu za korisnike i moli da poprave stup do njemu susjedne, sestrine kuće, koji bi se također vjerojatno srušio da ga ne pridržava ogradni zid. Pod teretom zid već puca, a pozivi zasad nisu značajnije urodili plodom.
- Jedan tehničar je bio izašao na teren, slikao i rekao da će slučaj proslijediti dalje. Molio sam ih da interveniraju, no još uvijek nisu ništa poduzeli. Rekao sam da ću biti primoran pozvati novinare i upozoriti javnost na takav odnos prema korisnicima. Odgovorili su mi da je to moje pravo. Pitam se bi li u Njemačkoj toliko dugo ignorirali problem, veli Lovrić. Podsjeća da je za telefonski priključak u gotovini platio 1.200 tadašnjih maraka te da je pružatelj usluga već i samim time obavezan brinuti da infrastruktura bude u pristojnom stanju.
Da u Buićima to baš i nije tako, vidi se na svakom koraku. Klimavi su i opasni svi telefonski stupovi koje smo obišli. Denis Pauletić veli da problem nije od jučer - otpočetka su loše postavljeni i ukopani, bez pravog temelja, pa naknadno učvršćivanje čeličnom sajlom, što je T-Com učinio na nekoliko mjesta, teško da može dugoročno riješiti problem. Njegova supruga upozorava da u mjestu ima mnogo djece te ih roditelji čak upozoravaju da se rasklimanim opasnostima ne približavaju. To je ipak malo teže jer se većina dotrajalih stupova nalazi upravo uz obiteljske kuće i dvorišta.
- Djelatnici T-Coma proteklog su tjedna izašli na teren da bi se provjerilo stanje telefonskih stupova i napravilo tehničko rješenje nakon čega je pokrenuta procedura za njihovu sanaciju. Stupovi će biti sanirani. Ispričavamo se korisnicima, odgovorili su iz T-Coma na naš upit.
M. DODIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti