Brojni Porečani zajedno u Noći knjige

Kultura
24.04.2018 16:47
D. Požarić
Zlatko Krilić
Zlatko Krilić
Zlatko Krilić
„Vrati sebe u knjižnicu“, moto je ovogodišnje BOOKtige, a izjave brojnih posjetitelja i volontera na ovogodišnjem Festivalu, koji je svoj vrhunac doživio sinoć u prepunoj Gradskoj knjižnici Poreč, to i potvrđuje!
„Noć knjige“ porečka je publika provela uz neobjavljene priče s Kube Zlatka Krilića, a ovo je književno druženje uistinu pokazalo kako se posjetitelji svojim pitanjima i komentarima mogu uključiti u stvaranje jednoga novoga djela. Krilić je otkrio svojoj publici svoj doživljaj Kube, a ugodno je ostao iznenađen koliko Porečani znaju o ovoj posebnoj zemlji.
La Passion Escondida: David Savčić i Teo Mandžuka
Knjižnica je bila pretijesna za brojne zaljubljenike u Kubu, a druženje je nastavljeno uz riječko-crikvenički flamenco-jazz duet gitara La Passion Escondida: David Savčić i Teo Mandžuka. Bila je ovo uistinu prava glazbena poslastica koja je u porečku knjižnicu donijela autentičnu atmosferu i kroz kubanske i latinoameričke hitove brojne okupljene Porečane, povela na jedinstveno glazbeno putovanje. Odlična atmosfera nastavila se do sitnih noćnih sati, prepričavajući brojne zanimljive i duhovite trenutke jedanaeste po redu porečke BOOKtige.
Toga jutra posljednjega dana BOOKtige, nanovo je bio ispunjen Park Matije Gupca brojnim učenicima osnovnih škola, kojima se je obratio Zlatko Krilić, nezaobilazno ime u književnosti za sve generacije, jer njegove romane mogu čitati i mali i veliki. Svojim pričama oduševio je porečku djecu i uvukao ih je u svijet svojih likova, a jako su ga djeca obradovala jer su već taj svijet dobro i poznavala!
Tihomir Milohanić
U Domu za starije i nemoćne u Poreču susret s najstarijim stanovnicima našega grada održao je Tomislav Milohanić kojemu su se korisnici Doma veoma razveselili. Svojim je pričama i pjesmama u njihova sjećanja prizvao najljepše uspomene iz djetinjstva i mladosti.
Paul O'Grady
Djelatnice knjižnice izuzetno su ponosne na još jednu BOOKtigu koja je s pregršt događaja nanovo okupila brojne zaljubljenike u knjigu i čitanje. Bogatim festivalskim programom i odličnom ponudom na prodajnom sajmu, u starogradsku jezgru knjižnica je privukla brojne građane, ali i domaće i strane goste. Na sajmu je prikupljeno 10.910,00 kn koje će se utrošiti na uređenje Odjela za djecu i mlade, omiljenog sastajališta djece i mladih, kako Poreča, tako i svih okolnih općina. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti