Božićni blagdani protekli mirno

Istra
27.12.2012 15:16
D. Požarić
1
1
Ovogodišnji božićni blagdani protekli su mirno i bez većih problema, pa tako na području Istre nije zabilježen niti jedan događaj ozljeđivanja osoba ili oštećenja imovine uporabom petardi, raketa ili drugih pirotehničkih sredstava, javila je PU Istarska.
Policija za vrijeme božićnih i novogodišnjih blagdana tradicionalno provodi akciju ''Mir i dobro'', kojoj je cilj osigurati povoljno stanje sigurnosti, uz naglasak na sprečavanju zloporabe oružja, eksplozivnih tvari i ostalih ubojitih sredstava.
Od danas, 27. prosinca pa do 1. siječnja dozvoljena je uporaba pirotehničkih sredstva II. i III. razreda na otvorenom prostoru. Uporaba je izričito zabranjena u zatvorenim prostorijama i na prostorima gdje se okuplja veći broj osoba.
Policija poziva građane da nikada, a posebice u vrijeme blagdana, ne zlorabe vatreno oružje, eksplozivne tvari, pirotehnička sredstva, streljivo i ostala sredstva čijom uporabom mogu nastati neželjene posljedice, kao i da bez posljedica predaju oružje i minsko-eksplozivna sredstva, ukoliko ih nezakonito posjeduju.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti