BOKS: U Poreču danas službeno počinje EBC europsko prvenstvo za mlađe seniorke i mlađe seniore

Sport
02.04.2024 08:28
D. Požarić
Među više od 360 najboljih mladih boksačica i boksača Europe, Hrvatsku će predstavljati 16 naših državnih prvaka i prvakinja
Među više od 360 najboljih mladih boksačica i boksača Europe, Hrvatsku će predstavljati 16 naših državnih prvaka i prvakinja
Izvor: HBS
Dolaskom reprezentacija i službenih osoba, u Poreču danas službeno počinje Europsko prvenstvo za mlađe seniore i mlađe seniorke u boksu (EUBC YOUTH MEN AND WOMEN EUROPEAN BOXING CHAMPIONSHIPS, POREC 2024 (APRIL 2 – APRIL 15), prvo ovogodišnje EUBC-ovo prvenstvo Europe po dobnim skupinama.
Prijavljena su 253 mlađa seniora i 123 mlađe seniorke (ukupno 376 mladih boksačica i boksača rođenih 2006. i 2007. godine) iz 35 zemalja.
Hrvatska muška i ženska reprezentacija u Poreč stižu sutra. Svi su državni prvaci i prvakinje u svojim kategorijama, a osvajali su i europske medalje – Mariela Šteko je dvostruka prvakinja Europe, a Lana Paljušić i Gabriela Vencl osvojile su bronce na juniorskom EP-u.
Završne pripreme i sparinge za EP u Poreču hrvatska muška reprezentacija odradila je u Splitu, u Boksačkom klubu Torcidi na Poljudu, dok je izbornik žena Mladen Šteko naše najbolje mlađe seniorke okupio u Borilačkoj akademiji Šteko u Munchenu, gdje su trenirale i sparingirale s reprezentativkama Njemačke, Češke i Švicarske.
Natjecanja na Europskom prvenstvu mlađih seniora i mlađih seniorki u Poreču, u dvorani Intersport (Zelena laguna) na dva ringa počinju u četvrtak, 4. travnja od 14.00 sati, a u 16.00 sati bit će održano svečano otvorenje uz mimohod reprezentacija i dodjelu plaketa/zahvalnica Europske boksačke federacije EUBC-a.
Visoka priznanja za doprinos razvoju europskog boksa EUBC će dodijeliti Ministarstvu turizma i sporta RH (ispred MINTS-a plaketu će primiti državni tajnik za sport Tomislav Družak), Gradu Poreču i gradonačelniku Lorisu Peršuriću, te predsjedniku Hrvatskog boksačkog saveza Boni Bošnjaku i predsjedniku Nadzornog odbora HBS-a Jurici Runtiću.
Poreč i Hrvatski boksački savez uz potporu Ministarstva turizma i sporta RH bili su više nego uspješan domaćin Europskog prvenstva za seniore i seniorke do 22 godine prije dvije godine i upravo uspjeh tog prvenstva i zadovoljstvo svih sudionika iz cijele Europe i Europske boksačke federacije EUBC-a bili su jamac da biser istarskog i hrvatskog turizma ponovo dobije domaćinstvo novih velikih boksačkih natjecanja.
Prije dvije godine, na Europskom prvenstvu za seniore do 22 godine u Poreču u proljeće 2022. godine Hrvatska je osvojila rekordne tri medalje – Gabrijel Veočić zlato, Nikolina Ćaćić srebro i Noa Ježek brončano odličje.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti