Boćarske lige startaju 11. travnja

Sport
19.02.2009 00:00
D. Požarić
POREČ - Izvršni odbor Istarskog boćarskog saveza na svojoj je sjednici, održanoj pod predsjedanjem Valtera Krizmanića u boćarskoj dvorani SRC »Veli Jože«, izvršio sve pripreme za predstojeću sezonu. Izvršen je poludirigirani ždrijeb svih istarskih boćarskih liga kako se ne bi preklapala domaćinstva klubova koja koriste ista boćališta ili su iz istih ili susjednih mjesta.
Prvenstva u svim ligama počinju 11. i 13. travnja (na Uskrs se ne igra), a proljetni dio u kojem će se odigrati devet kola završava 6. i 7. lipnja. Nastavak u kojem će se odigrati preostalih pet kola počinje 29. i 30. kolovoza i traje do 26. i 27. rujna. Susreti u obje prve županijske lige igrat će se subotom, a u ostalim ligama nedjeljom, svi s počecima u 16 sati. Kako će se u Puli 18. i 19. travnja odigravati reprezentativni četveroboj nacija za mlađe seniore (do 23 godine) na kojem će nastupiti Francuska, Italija, Slovenija i Hrvatske, donijeta je odluka da se susreti drugog kola obje prve istarske lige neće igrati po rasporedu 18. travnja, već tijekom sljedećeg tjedna.
Usvojeni su i kalendar i propozicije natjecanja za Istarsku boćarsku omladinsku ligu (IBOL) čiji će se proljetni dio odigrati od 8. do 29. ožujka na četiri turnira nedjeljama u Sv. Mariji na Krasu, Rapcu, Kozarima i Puli, dok će se jesenski dio odigrati od 11. listopada do 1. studenog u Kozarima, Sv. Mariji na Krasu, Puli i Poreču. U susrete IBOL-a uvodi se nova disciplina, brzinsko izbijanje uz pravilo da isti igrači ne mogu nastupati i u štafetnom i u brzinskom izbijanju.
Što se kalendara ostalih natjecanja u Istri tiče, županijsko prvenstva za kadete i juniore će se održati u Poreču, za kadete od 25. do 28. lipnja, a za juniore od 2. do 4. srpnja. Kup Istre igrat će se 4. srpnja u Poreču gdje će se od 6. do 12. srpnja odvijati i ljetni kamp za kadete. Prvenstvo Istre u bližanju i izbijanju u krug održati će se 18. srpnja u Umagu, u disciplini pojedinačno klasično 19. srpnja u Raklju, a u parovima 25. srpnja u Pazinu.
K. KLARIĆ
Ždrijeb
Raspored 1. kola, Prva A IBL : Mate Balota – Barat, Višnjan – Reginex, Divšići Kompanija Tešić – Selina Dobro distribucija Auto-Lovreč, Ladići – Špadići.
Prva B IBL : Vrh – Rudar, Potpićan Italpan – Foli, Kamen – Valtura, Kaštelir Labinci 2000 – Raša.
Druga IBL sjever: Bračana – Račice, Brda – Kum Bujići, Vabriga – Kaštelir, Novigrad – Štrped.
Druga IBL jug: Rovinj – Žminj, Muntrilj – Šorići Putini, Lindar – Rakalj, Jurazini – Rovinjsko Selo.
Treća IBL
  • Pula - Labin: Štinjan – Jedinstvo, Iskra – Veruda, Svetvinčenat – Uljanik Standard, Vodnjan – Kršan;
  • Pazin - Rovinj: Sošići – Novaki, Brajkop – Puris, Sv. Petar u Šumi – Štandar, Marići – Motovun;
  • Umag - Buzet: Grožnjan – Fameia, Roč – Juricani, Sloga – Dajla, Istra – Sv. Marija na Krasu;
  • Poreč: Sv. Lovreč – Veleniki, Vižinada – Novo naselje, Špadići II – Nova Vas, Montižana – Sv. Lovreč mladi.[/sivac]
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti