Boćanje: poznata još četiri para šesnaestfinalista memorijala 'Blažević-Velenik'

Sport
18.12.2015 12:20
D. Požarić
Roberto Iskra imao je zapaženi nastup na drugom danu memorijala "Blažević-Velenik" u Poreču
Roberto Iskra imao je zapaženi nastup na drugom danu memorijala "Blažević-Velenik" u Poreču
Drugoga dana boćarskog memorijala "Blažević-Velenik" koji se od 16. do 27. prosinca održava u Poreču odigrane su još dvije skupine, nakon čega su poznata četiri para šesnaestfinalista.
Pomalo su se nečekivano od natjecanja u skupini C oprostili prvoligaši Istre Poreč, Antonio Rioža i Nini Stranić, tijesno poraženi (9:8) od Daria Rabara i Sandra Jurmana, izgubili i u susretu sa slovenskim prvoligašima iz Portoroža Nikolom Đorđevićem i Matjažem Zakrajšekom (9:6). Slovenci su tako ostvarili plasman u daljnje natjecanje osvajanjem drugoga mjesta u skupini, budući su Boris Matošević i Roberto Iskra, nekadašnji igrači organizatora memorijala, sa dvije lake pobjede stigli do prvoga mjesta skipine C. Đorđević i Zakrajšek svoju su priliku za prolazak skupine iskoristili u repasažu pobjedom sa 13:3 protiv kombinacije Jurman-Rabar, pa će svoje natjecanje nastaviti 26. prosinca.
Skupina D pripala je Jošku Mardešiću i Ivanu Labinjanu, koji su slavili u prva dva kola te tako osigurali primat skupine. U prvome su susretu slavili protiv Bože Babića i Marčela Legovića, a nakon toga preokretom protiv još jednog para iz Portoroža, Darija Milića i Roberta Kontića. I ovdje je slovenski par slavio pobijedivši u repasažu rezultatom 13:5 par Nove Vasi, Alda Mateša i Maria Milokanovića.
Danas nas očekuju nastupi porečkih uzdanica, od kojih valja istaknuti Branka Kovačeka i Bora Glavaša, Mirka Perhata te renomirane pazinske boćare Alena Guština i Valtera Ivančića, dvostruke pobjednike na memorijalu „Blažević-Velenik“.
Rezultati:
Skupina C
Rioža,Stranić – Jurman,Rabar 7:9
Zakrajšek, Đorđević – Matošević, Iskra 1:12
Matošević,Iskra – Jurman,Rabar 13:3
Zakrajšek,Đorđević – Rioža,Stranić 9:6
Jurman,Rabar – Zakrajšek,Đorđević 3:13
Skupina D
Kontič,Milić – Milokanović,Mateš 13:1
Mardešić,Labinjan – Babić,Legović 13:1
Kontič,Milić – Mardešić,Labinjan 9:10
Babić,Legović – Mateš,Milokanović 4:7
Kontič,Milić – Mateš,Milokanović 13:5
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti