Bliži se 17. BOOKtiga

Kultura Lokalno
19.03.2024 13:39
kb
BOOKtiga
BOOKtiga
Izvor: Gradska knjižnica Poreč
Ovogodišnji 17. međunarodni BOOKtiga Festival pročitanih knjiga održava se od 19. do 23. travnja u Parku Matije Gupca te u prostorima Gradske knjižnice Poreč.

Otkrijte nove i stare naslove na omiljenom sajmu rabljenih knjiga, pridružite se razgovoru s našim piscima na književnim gostovanjima. Doživite "Ljeta s Marijom" uz dobitnicu Nagrade BOOKtiga, pridružite se pjesmi i priči Malog Teatra, upoznajte roman o gubitku i sjećanju Ivice Prtenjače, zavucite se u glazbene 60-e sa Zlatkom Gallom, odvažite se u pisanju s Kristianom Novakom, saznajte koju nam priču donose romani "Listanje kupusa" i "Slučaj vlastite pogibelji", pokažite svoje znanje na pub kvizu, prisjetite se razvoja knjige uz radionicu iluminacije, saznajte što će vam ispričati Sanja Pilić, zasladite se uz sirovu hranu, sudjelujte u aukcijama, volontirajte i susretnite neka poznata i nepoznata lica. Osim novih književnih naslova, nadamo se da ćete s Festivala ponijeti i pokoje lijepo sjećanje i zanimljivu anegdotu.

Ove godine, među ostalim, tematiziramo i utjecaj suvremenog na tradiciju čitanja te propitkujemo koliko vremena u danu provodimo pred knjigom, a koliko pred zaslonima. Odgovor varira za svakoga od nas, ali svi ćemo se složiti da ovo drugo sve više prevladava. Iz tog razloga, nemojte se začuditi što su u predstojećoj kampanji za Booktigu 2024. pisci odlučili doprijeti do nas onako kako je najlakše – preko zaslona pametnih telefona. Možemo vam obećati da će se svojski potruditi doći do vas, podsjetiti na čaroliju pisane riječi, pozvati na ovogodišnju BOOKtigu, a uz to vam ponuditi i mali znak pažnje… Sama realizacija neka ostane za sada iznenađenje, a otkrivat ćemo je u idućim danima.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti