Blamaža u Umagu: zbog apsurdnog teksta na portalu prebojali umjetničko djelo

Istra
27.06.2015 10:50
D. Požarić
Umjetničko djelo podareno Umagu nestalo je pod slojem bijele boje
Umjetničko djelo podareno Umagu nestalo je pod slojem bijele boje
Akademski slikar Miron Milić zacijelo se nije nadao da će njegov rad nastao na Indirektu , prvom Indie festivalu u istri biti prebojan bijelom bojom. Umjetničko djelo na temu ekoloških vrijednosti na zidu Osnovne škole "Marija i Lina" sastojalo se od grafičkog i pisanog dijela: grafika prikazuje dio ljudskoga tijela i ruke, sa šakama koje nabrajaju ono što u tekstualnom dijelu piše: Reuse, Reduce, Recycle, Reinvent... Reuse, Reduce...
Nažalost, genijalan netko u tome je vidio "četničku provokaciju" (a i nije baš da zna brojati dalje od tri), pa je objavio ovo: PRVI OTKRIVAMO: NA UMAŠKOJ OSNOVNOJ ŠKOLI NACRTANA ČETNIČKA TRI PRSTA?
Autor murala se, nakon što mu je organizator poslao fotografiju, i sam oglasio: -Organizatori Indirekt festivala su mi upravo poslali fotografiju murala u Umagu kojeg su pod utjecajem histeričnog, paranoidnog, polupismenog i mrziteljskog teksta objavljenog na jednom portalu danas prebojali. Velika pobjeda desnice, ravnatelja OŠ "Marija i Lina" u Umagu koji je potpuno nasjeo na tekst i uklonio mural bez da nas je i saslušao i starih dobrih glasova u glavi. Hvala novim prijateljima s Indirekta na svemu, žao mi je da nije mogao duže ostati ali radit ćemo opet nadam se. Slijedeći zid molim", napisao je autor na svom Facebook zidu .
Za ljubitelje umjenosti donosimo fotografiju murala prije genijalne intervencije odgovornih. A potonjima upućujemo savjet: nabavite bolju boju ili zid premažite još nekoliko puta, jer se "četnički prsti" još vide.
Milićev mural prije "intervencije"
Milićev mural prije "intervencije"
Fotografije: Indirekt .
Vezani članak: Najava Indirekta 2015.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti