Blagdanski poklon bonovi za umirovljenike i osobe u socijalnoj potrebi s područja Općine Vrsar

Lokalno
13.12.2008 00:00
D. Požarić
Općinsko je poglavarstvo Općine Vrsar, na svojoj sjednici održanoj 4. prosinca, donijelo odluku o darivanju umirovljenika i osoba u socijalnoj potrebi s područja Općine Vrsar.
Svaki će umirovljenik dobiti potrošački bon nominalne vrijednosti 150,00 kuna, dok će tridesetak osoba u socijalnim problemima dobiti po tri takva bona. Bonovi će se moći iskoristiti u dva dućana tvrtke Istracommerce u Vrsaru (Saline i Centar), do zaključno 30. prosinca. Općina je s Istracommerce-om dogovorila dodatni popust od nešto više od deset posto za donosioce bona, tako da svaki umirovljenik može podići robe u vrijednosti 166,66 kuna, a osobe u socijalnoj potrebi 500,00 kuna.
Bonove će biti moguće podignuti u prostorijama Općine Vrsar u staroj školi u Vrsaru od ponedjeljka 15. prosinca do četvrtka 18. prosinca, u vrijeme kad se primaju stranke (ponedjeljak, srijedu i četvrtak od 07,30 do 10,30 a utorak od 11,00 do 16,00 sati). Isto tako, pozivaju se teško bolesne ili nepokretne osobe, koje nisu u mogućnosti doći osobno podignuti bon, da nazovu u Općinu na broj 441-339. Bon će im biti dostavljen na kućnu adresu.
Pravo na bon ima nešto više od 400 umirovljenika koji imaju prebivalište i stvarno mjesto boravka na području Općine Vrsar, te tridesetak socijalno najugroženijih obitelji i pojedinaca.
Valja napomenuti da su prošle godine umirovljenici dobili poklon pakete pojedinačne vrijednosti nešto manje od 100 kuna, te da ovogodišnji bonovi u konačnici predstavljaju povećanje od gotovo 70 posto! Isto tako, socijalno ugrožene osobe su prošle godine dobile pomoć u iznosu od 400 kuna, tako da je i tu iznos povećan za četvrtinu.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti