Biciklizam: U nedjelju 11. Trofej Poreč

Sport
07.03.2013 16:57
D. Požarić
Nenad Stojkovski, Ivica Gržinić i Nenad Velenik (Snimila Jelena PREKALJ, Glas Istre)
Nenad Stojkovski, Ivica Gržinić i Nenad Velenik (Snimila Jelena PREKALJ, Glas Istre)
Jedanaesto izdanje biciklističke utrke Trofej Poreč održat će se u nedjelju, a dvjestotinjak vozača (maksimalan dozvoljeni broj po propozicijama UCI-ja) iz 34 europskih i azijskih država nastupit će uoči Istarskog proljeća koje je na programu od 14. do 17. ožujka, rekli su danas na konfrenciji za medije direktor utrke Ivica Gržinić , direktor Turističke zajednice Poreča Nenad Velenik i predstavnik IRTE Nenad Stojkovski .
Direktor TZ-a rekao je kako Poreč već duži niz godina razvija biciklističku ponudu u kojoj su već tradicionalno dvije profesionalne utrke, Trofej Poreča i Biciklističko proljeće. Cilj je toga poticanje predsezone kvalitetnim manifestacijama koje će biti motiv za dolazak gostiju u Poreč i stvoriti uvjete za kvalitetne pripreme biciklista svih profila.
Ove je godine dvadeset ekipe smješteno u hotelima Parentium, Plavi i Valamar Diamant te će ostvariti oko 2.100 noćenja, što je za 30% više u odnosu na noćenja ostvarena protekle godine.
-U perspektivi bismo voljeli Poreč ponuditi kao bike friendly destinaciju te ćemo upravo iz tog razloga uz postojeće bike utrke (IVTMB, Parenzana) organizirati još dvije nove rekreativne. To su rekreativna Parenzana koja će se voziti, trčati i hodati 4. svibnja te Triatlon 21. i 22. rujna, rekao je Velenik.
Utrka iz kalendara UCI-ja klase 1.2 biciklistima donosi bodove za European tour vozit će se u sedam krugova na kružnoj stazi Vranići-Tar-Labinci, a nagradni fond je 3.600 eura, a startat će kod hotela Valamar Diamant.
Šest je prijavljenih ekipa iz Njemačke, pet iz Norveške, četiri iz Austrije, po tri iz Slovenije i Hrvatske, dvije iz Slovačke, a po jedna iz Češke, Ukrajine, Turske, Rusije, Srbije, Švicarske, Rumunjske, Luksemburga, Kazahstana, Danske i Mađarske. Tu su i reprezentacije Švicarske i Srbije, a od hrvatskih klubova nastupit će članovi pazinskog Meridiana Kamena , Rijeke i Kalorije iz Zagreba.
Preuzimanja: [dok1]
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti