Besplatno predavanje: Važnost održavanja tjelesne aktivnosti u doba pandemije

Istra
03.04.2021 10:29
D. Požarić
Pixabay
Pixabay
Savez udruga Rojca u sklopu projekta „R.O.J.C.: Razvijamo – Omogućavamo – Jačamo – Cijenimo“ organizira niz od osam predavanja stručnjaka iz područja zdravstva koja su dio „Programa promicanja zdravlja i prevencije bolesti“.
Predavanja će se održavati u Dnevnome boravku Društvenoga centra Rojc, ali zbog trenutnih mjera zaštite od pandemije virusa COVID-19, publika će predavanja moći pratiti putem Zoom-a te uživo na Facebook stranici Rojcnet . Drugo predavanje održava se u utorak, 6. travnja u 18 sati te traje do 19:30 sati. Link za pristup predavanju na Zoom platformi nalazi se ovdje .
Tema drugog predavanja je „Važnost održavanja tjelesne aktivnosti u doba pandemije“. Predavačica je fizioterapeutkinja Snježana Mesić.
Poznato je da redovna fizička aktivnost koristi i tijelu i umu. Za vrijeme pandemije COVID-19, kada je u velikoj mjeri ograničeno kretanje, još je važnije da ljudi svih dobnih skupina budu što aktivniji, naravno u skladu sa svojim zdravstvenim stanjem. Čak i kratka pauza od sjedenja, uz 3-5 minuta fizičke aktivnosti, poput hodanja ili istezanja, može pomoći jačanju mišića, poboljšanju cirkulacije krvi i ublažavanju mentalne napetosti. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti