Besplatna interpretacijska šetnja "Doživi Motovun" povodom Međunarodnog dana turističkih vodiča

Istra
18.02.2021 10:28
D. Požarić
1
1
U nedjelju, 21. veljače s početkom u 12 sati, u Motovunu će besplatnom interpretacijskom šetnjom “Doživi Motovun” biti obilježen Međunarodni dan turističkih vodiča.
Turistička zajednica Općine Motovun u suradnji s iskusnim turističkim vodičem Deanom Prodanom (Gozdan) za posjetitelje je pripremila interpretacijsku šetnju, koja će ih provesti kroz starogradsku jezgru Motovuna.
Motovunom ćete moći prošetati u pratnji mletačkog podestata Marca koji će vam ispričati priču o povijesti Motovuna iz vremena Mletačke republike (Venecije), koja je Montonom ~ “Gradom u gori” vladala 519 godina, ali i iz vremena prije i nakon njihove vladavine.
U sklopu interpretacijske šetnje imati ćete priliku posjetiti srednjovjekovnu Gradsku tiskaru Antico, smještenu na glavnom gradskom trgu, gdje će vas tiskar Jure u kratkim crtama upoznati s osnovama tradicionalne tehnike ručnog tiskarstva na replici Gutenbergovog stroja.
Polazišna točka za interpretacijsku šetnju biti će kod gornjeg groblja, na samom ulazu u srednjovjekovnu jezgru. Zbog postojećih epidemioloških mjera, broj sudionika ture ograničen je na 22 osobe, zbog čega je prijava obavezna, a prijaviti se možete preko sljedećeg obrasca: https://bit.ly/37jtvq0 .
Inače, 21. veljače se obilježava kao Međunarodni dan turističkih vodiča od 1990. godine, a na inicijativu Svjetskog udruženja Društva turističkih vodiča sa sjedištem u Beču. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti