Besplatna edukacija u sklopu Otvorenih vrata poduzetničkih inkubatora

Gospodarstvo
23.06.2018 08:47
D. Požarić
1
1
Istarska razvojna agencija od 27. do 29. lipnja 2018. godine u Puli, Rovinju i Poreču organizira trodnevno događanje pod nazivom Dani otvorenih vrata poduzetničkih inkubatora Istarske županije. Riječ je o nizu besplatnih edukacija za poduzetnike početnike te male i srednje poduzetnike i obrtnike.
27. lipnja od 9.00 do 14.00 sati u prostorijama Istarske razvojne agencije održat će se prezentacije o institucionalnoj i financijskoj podršci poduzetnicima i obrtnicima te stručna edukacija na temu „Mala škola pravnih savjeta za male i srednje poduzetnike i obrtnike“.
28. lipnja od 9.30 do 16.00 sati u Rovinju će polaznicima biti omogućena edukacija na temu „Uvod u poduzetništvo; uspješno pokretanje i financiranje start-up poduzeća.“, dok će 29. lipnja od 9.30 do 16.00 sati u Poreču biti održana stručna edukacija na temu „Kako izraditi pametan poslovan plan?“.
Trodnevno događanje organizira se u sklopu IDA-inog EU projekta „Stimuliranje rasta malog i srednjeg poduzetništva Istarske županije putem visokokvalitetnih usluga podrške - HQ_ISTRIA", ukupne vrijednosti 600.000 kn, koji se sufinancira iz Europskog fonda za regionalni razvoj te za cilj ima razvoj i povećanje ponude usluga savjetodavne i stručne podrške, kao i usluga informiranja i edukacije za male i srednje poduzetnike.
Uz postojeće inkubatore IDA-e u Puli, Labinu, Poreču, Rovinju i Vodnjanu,
u tijeku su ulaganja u gradovima Buzetu i Pazinu te općini Barban.
IDA je pokrenula i inicijativu uspostave zajedničke platforme putem koje će svi zainteresirani poduzetnici i oni koji to žele postati moći dobiti informacije o svim poduzetničkim inkubatorima i coworking prostorima u Istarskoj županiji te vezanim aktualnim događanjima.
U kontekstu coworking prostora i nadolazećih planova, novi projekt uspostave Co-working centra u Puli jedan je od strateških projekata uvrštenih u Strategiju razvoja urbanog područja Pula. Projekt ukupne vrijednosti veće od 16 milijuna kuna koji će se financirati u sklopu ITU mehanizma predstavlja iskorak u stvaranju inovativnog poduzetničkog okruženja u urbanom području Pula kroz uspostavu i opremanje te razvoj co-working prostora na lokaciji nekadašnje Mehanike u centru Pule. (dp)
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti