Besmisleno posađeno bilje u centru Poreča zaziva nesreću

Lokalno
20.03.2009 00:00
D. Požarić
Pješaci koji iz parka dolaze na zebru mogu se uočiti vrlo kasno
Pješaci koji iz parka dolaze na zebru mogu se uočiti vrlo kasno
Pješaci koji iz parka dolaze na zebru mogu se uočiti vrlo kasno
Posvuda su oko nas vidljivi razni paradoksi, a jedan koji nas je ovih dana ubo u oko nalazi se na mjestu kraj kojeg većina nas prođe svakodnevno, u Parku Olge Ban.
Puno smo već puta upozoravali na rijetko grmlje između dječjeg igrališta i prometne Mlinske ulice, a nikad nitko od odgovornih nije pokazao ni najmanje interesa da posluša mišljenje građana i zamijeni živicu črvršćom, kako bi se spriječilo potencijalno izlijetanje djece pred vozila. Naposlijetku, to je bilo i obećano kad se renovirani park otvarao, zamislite, još za bivše gradske administracije.
No, paradoksalno je u cijeloj toj priči da je živica uz zgrade unutar parka i daleko manje prometnu ulicu toliko gusta da dijete kroz nju doista ne može proći. I konačno, najbujnija je vegetacija posađena upravo kraj pješačkih prijelaza, kao da je netko namjerno htio što bolje sakriti pješake koji vozačima postaju vidljivi tek trenutak prije silaska sa pločnika na cestu.
Ponekad se čovjek upita da li se u Poreču bilje sadi planski i organizirano, ili nasumično. Kao da netko namjerno zaziva nesreću. A svakako je indikativno da ova administracija tijekom četiri godine nije popravila svoju sasvim evidentnu pogrešku, dok je u izbornoj godini započeto "sijanje" novih igrališta u svakom mjesnom odboru. Kažemo "započeto", jer dovršeno nije gotovo ni jedno.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti