Batana obitelji Galović ukrašava šetnicu prema Picalu

Lokalno
09.11.2018 07:40
D. Požarić
1
1
Nakon što je popularna batana „Baby“ prošle godine sanirana i ponovno postavljena na zelenu površinu kraj porečkih Viala, od ove jeseni u grad je stigla još jedna. Obitelj Ivana i Dijane Galović donirala je Poreču svoju drvenu batanu, rađenu 1986. godine u radionici kod starog majstora u Puli. U dogovoru s vlasnicima i Mjesnim odborom Mate Balota, Grad je batanu odlučio postaviti na šetnicu prema Picalu, odnosno, na zelenoj površini na raskrižju ulica N. Tesle i G. Kalčića.
Prije postavljanja, Grad je naručio uređenje batane, a još predstoji postaviti pločicu s imenom obitelji-donatora.
- Nakon godina stajanja i služenja na moru vrijeme je učinilo svoje i batana je dotrajala, pa smo došli na ideju da je doniramo Gradu, koji će je obnoviti i postaviti kao eksponat na lokaciju koju smatra prikladnom. Grad je ideju prepoznao, reagirao i ideja se ostvarila, što nam je iznimno drago. Svojoj batani želim dugo i mirno putovanje, sada nekim drugim i mirnijim vodama, rekao je povodom donacije Ivan Galović.
- Pločica će biti samo mala zahvala obitelji Galović na ovoj vrijednoj donaciji. I ova će batana, uz batanu na Vialama, biti jedan lijepi podsjetnik na ribarsku tradiciju naših krajeva, napominju iz Grada. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti