Bajkerska fešta privukla 12 tisuća posjetitelja

Istra
11.05.2009 00:00
D. Požarić
Milenijska fotografija
Milenijska fotografija
Napisala Tanja KOCIJANČIĆ
Snimio Renco KOSINOŽIĆ
UMAG - Bogat i raznovrstan zabavni program s tradicionalnim humanitarnim predznakom, ugodno proljetno vrijeme i odlična organizacija uspjeli su i ove godine oboriti rekord – osmo izdanje moto susreta umaških Staaarih rokera u autokampu Stella Maris privukao je preksinoć oko 12 tisuća posjetitelja. Od toga je bajkera i njihovih suvozača bilo osam tisuća, a ostalo su bili »pješaci«. Prva je večer bila najbolja dosad – pet tisuća motorista i još tisuću ostalih. Umaški je moto susret time potvrdio svoj status najvećeg na prostoru bivše Jugoslavije, privukavši domaće i motoriste iz Slovenije, Italije, BiH, Srbije, Makedonije, Austrije, Švicarske, Češke, Mađarske, Njemačke i Belgije.
U programu glavne večeri, koncipiranoj strogo hard rockerski, zvijezde su bile tribute cover bandovi Red Hot Chilli Peppers, Guns N' Roses i najbolji AC/DC cover band na svijetu koji je stigao iz Londona. Englezi su odlično utjelovili članove australske grupe, posebno Bona Scotta i Angusa Younga. Pred nabrijanom publikom prašili su hitove kao što su »Thunderstruck«, »Are You Ready«, »Highway to Hell«, »Back in Black« i druge, koje su AC/DC učinile planetarno popularnima.
Izvrsna atmosfera vladala je i u petak navečer. Poznati riječki kantautor Damir Urban sa svojom skupinom Four u Istri dosad još nije nastupio pred tako masovnim auditorijem, što ga je posebno nadahnulo. Uživalo se uz uspješnice »Budi moja voda« i mnoge druge s njegovih samostalnih albuma. Odlično su primljeni i članovi splitskog TBF-a sa svojom jedinstvenom glazbom žanra koji se kreće između hip-hopa i rocka.
U dvije večeri nastupili su još No problem band, Goran Griff, Acustic Zeus project, mlade gitarističke snage Fire up lab i Umagu vjerna grupa Razvaline. Ne smijemo zaboraviti na nezaobilazni vrući striptiz koje su znatiželjnoj publici u sitnim satima priuštile dvije bogato obdarene plavuše, kao ni na austrijske performere s vatrom Tanzelaria, koji su svoj show upotpunili s mini vatrometom. Cijeli taj program, u koji je tijekom cijelog vikenda snage upregnulo svih 110 članova Staaarih rokera uz pomoć svojih obitelji, brojnih sponzora te Grada, Turističke zajednice i Istraturista, mogao se pogledati za 50 kuna po večeri.
U subotu popodne motoristi su se uputili u grad na Novu obalu gdje su izložili svoje ljubimce brojnim građanima koji su ih pohrlili razgledati. Ondje je poznati fotograf i član Staaarih rokera Renco Kosinožić za uspomenu snimio milenijsku fotografiju svih bajkera i ostalih sudionika. Nakon toga druženje je nastavljeno u kampu uz tradicionalne moto igre.
U zadnjih sedam godina Staaari rokeri, čiji je moto susret u međuvremenu prerastao u jedan od najvećih u ovom dijelu Europe, u dobrotvorne su svrhe uplatili 320 tisuća kuna. U obje večeri prodano je blizu 1.850 ulaznica, čemu će se dodati prilozi ubačeni u kutije za donacije. Dio prihoda bit će ponovno uplaćen Domu zdravlja Umag za kupnju medicinskih aparata, mališanima s posebnim potrebama i Društvu »Naša djeca«. Točan iznos i imena primatelja umaški bajkeri obznanit će se za nekoliko dana.

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti