ATP Umag počinje tek u utorak, Ljubo na Volandrija

Sport
25.07.2009 00:00
D. Požarić
Ivan Ljubičić
Ivan Ljubičić
Izvor: AFP
Autor: Dražen Brajdić
Jubilarni, dvadeseti umaški ATP turnir započet će dan kasnije. Kako je Vlada RH, zbog željeničke tragedije u Rudinama, ponedjeljak proglasila danom žalosti to obvezuje sve organizatore sportskih natjecanja da ih odgode.
Po tome se ravnao i direktor našeg najdugovječnijeg turnira Slavko Rasberger pa će umaška teniska nadmetanja započeti u utorak.
- To je odluka Vlade RH koja sve nas obvezuje. Situacija je takva i o tome se nema što raspravljati. Uostalom, i ljudski je da se tako i svi mi u sportu postavimo prema ovoj tragediji - kazao je predsjednik Hrvatskog olimpijskog odbora mr. Zlatko Mateša.
Sinoć je u Umagu obavljen ždrijeb glavnog turnira. Njegovih ishodom jedina hrvatska zvijezda u turniru nije bila zadovoljna. Ivan Ljubičić namjerit će se u prvom kolu na dvostrukog finalista ovog turnira Filippa Volandrija.
- Volandri je prilično neugodan ždrijeb za 1. kolo. Baš kao i ja u Beču, on upravo ovdje igra svoj najbolji tenis. Čak i kada nije u dobroj formi, ovdje igra dobro - kaže Ljubičić koji zbog ozljede gležnja nije igrao više od mjesec dana.
Drugi Hrvat u glavnom turniru Ivan Dodig igrat će protiv Urugvajca Cuevasa, senzacionalnog polufinalista turnira u Hamburgu.
U kvalifikacijama umaškog turnira nastupilo je šest Hrvata, a za preostala četiri mjesta u glavnom turniru danas će se boriti jedino mladi Samoborac Antonio Šančić. Već u prvom kolu kvalifikacija otpali su Zovko, Lončarić, Androić i Šiljegović, a u 2. kolu posustali su Mektić i Karanušić.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti