Apel istarskog stožera: Iako je situacija povoljna, nema opuštanja

Istra
23.02.2021 16:41
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Stožer civilne zaštite Istarske županije - unatoč trenutno stabilnoj epidemiološkoj situaciji na području županije - ukazuje na potrebu dosljednog pridržavanja svih preventivnih protuepidemijskih mjera stanovništva u svojim okruženjima, od obiteljskog, preko radnog, obrazovnog i ostalih, stoji u priopćenju istarskog stožera.
Sve osobe koje su dio dnevnih migracija ili putuju iz poslovnih i drugih razloga, pozivaju se na pridržavanje svih mjera osobne zaštite.
Kod svake sumnje na moguću pojavu oboljenja, kontaktirajte svog obiteljskog liječnika te ne ostvarujte dodatne rizične kontakte.
Uz sve mjere koje su propisane u Preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo prema djelatnostima, potrebno je neizostavno poštivati mjeru fizičke distance od 2 metra u svim smjerovima i pojačanu higijenu, i dezinfekciju prostora. Prostori u kojima stranke čekaju obavljanje posla, mogu primiti dozvoljen broj osoba, dok ostali čekaju ulaz na otvorenom prostoru. Zaposlenici koji primaju i rade sa strankama trebaju nositi zaštitne maske kao i korisnici usluga (stranke).
Ovaj apel odnosi se na sve pravne osobe i odgovorne osobe u pravnim osobama, neovisno o razini organiziranosti i vrsti pravnih osoba, koje obavljaju javne poslove (državna tijela u Istarskoj županiji, županijska tijela, gradska i općinska tijela) kao i pravne osobe svih razina koje obavljaju javne poslove.
–Postoji realna opasnost da se građani opuste u provođenju epidemioloških mjera te postoji povećani rizik od neprimjerenog ponašanja uslijed povoljnih okolnosti i lijepog vremena. Građani će htjeti izlaziti na otvoreni prostor, no postoji objektivna mogućnost rizičnih kontakata, što u ovom trenutku nije poželjno, stoji u priopćenju stožera koji apelira na građane da i dalje rigorozno poštuju Odluke i Upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti