Antonija režira igrokaz

Mozaik
06.10.2004 00:00
Mx
Dan 18, 18:09h
Utorak, 05. listopada

Poslije ručka su se svi okupili u dnevnoj sobi. Počela je priča o probi predstave. Saša, Antonija i Valentina su odmah rekli da se trebaju svi obući u kostime, da bi se navikli jedni na druge za glumu. "Joj, zar se baš moramo preobući", pitali su Ozren i Krešo.

"Pa morali bi, jer ćemo se inače sudarati jedni s drugima na bini. Lakše ćemo se snalaziti u kostimima", odgovorio im je Saša, a nakon toga su se svi krenuli presvlačiti.""Hip, hip hura! Sad je radna ura…", pjevušile su djevojke.

Antonija koja u predstavi ima dvije uloge: ogledalo i narator, smislila je većinu teksta i rime u predstavi. Valentina je pokušala ugurati jastuk kao trbuh u kostim, ali je zaključila da su jastuci preveliki. Nakon preoblačenja Ana je bila vještica, Sanja Snjeguljica, Filip Princ i Alen Lovac. Saša, Marina, Krešo, Ozren, Valentina i Zdravko dobili su uloge patuljaka. Prilikom prve probe Antonija je vodila glavnu riječ.

Pomagala je svakome tko je zaboravio svoj tekst, uglavnom Filipu i Alenu, a također se brinula gdje će tko stajati na pozornici i s koje strane bi se svaki lik trebao pojavljivati. U početku je bilo dosta smijeha, ali je uz Antonijinu pasku buduća predstava počela dobivati oblik. Kada je u dvorištu postalo prehladno, ukućani su se preselili u dnevni boravak. Iako su se preobukli u svoju dnevnu odjeću, nastavili su s uvježbavanjem teksta.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti