Andrea Crevato: opasno raskrižje kod pošte

Grad Poreč Lokalno
27.06.2024 16:22
D. Požarić
Opasno raskrižje u središtu Poreča kod  pošte
Opasno raskrižje u središtu Poreča kod pošte
Autor: Kristina Flegar
Izvor: Parentium
Na opasnu prometnu točku na raskrižju između Ulice Županije Somogy i Vukovarske ulice, kraj semafora blizu pošte, upozorio je na sinoćnjem aktualnom satu vijećnik Andrea Crevato (IDS).
- Vertikalna signalizacija koja označava jednosmjernu ulicu nije dobro vidljiva, jer su znakovi zastarjeli, a vozači, osobito stranci, često idu u krivom smjeru, dovodeći u opasnost sve sudionike u prometu. Zamolio bih, stoga, da se problem prijavi nadležnim službama i da se postojeći znakovi hitno zamijene novijom i adekvatnijom signalizacijom, rekao je Crevato, napominjući da su mu građani u više navrata skrenuli pažnju na tu opasnost.
Problem prijaviti nadležnim službama, postojeće znakove hitno zamijeniti  i da se postojeći znakovi hitno zamijene
Problem prijaviti nadležnim službama, postojeće znakove hitno zamijeniti i da se postojeći znakovi hitno zamijene
Autor: Kristina Flegar
Izvor: Parentium.com
Pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Marino Poropat je podsjetio da su u gradskom proračunu predvidjeli sredstva za rekonstrukciju tog raskrižja, ponajprije upravo zbog zastarjele semaforske opreme i druge vertikalne signalizacije.
- Napravili smo novi prometni projekt koji je poslan Policijskoj upravi Istarske županije, a realizirat ćemo ga nakon dobivanja suglasnosti. Umjesto postojećih znakova koji upozoravaju na jednosmjernu ulicu, moguće je postaviti znakove većeg promjera, koji će biti još vidljiviji. Tijekom turističke sezone s gužvom i gostima koji nisu naviknuti voziti našim ulicama, dogodi se da tu i tamo koji vozač zaluta. Vjerujem da ćemo novom signalizacijom poboljšati sigurnost svih sudionika u prometu, zaključio je Poropat.
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti