Akcija "Hoditi i zdravi biti" okupila porečku djecu

Lokalno
21.04.2018 05:44
D. Požarić
1
1
Proljetno je sunce „otjeralo” porečke osnovnoškolce iz školskih klupa u prirodu, a dvije su se porečke osnovne škole i ove godine uključile u aktivnost Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije „Hoditi i zdravi biti”.
Na porečkoj šetnici od Naftaplina do Brula i hotela Galijot hodalo je 700 djece porečkih osnovnih škola i 50 tak odraslih, a bili su među njima i njihovi učitelji i učiteljice, djelatnici škola, osobni asistenti , tete kuharice, domari i vjerni kineziolog Zoran Jendrašić. Opuštena šetnja, lagana tjelovježba, dječja graja i smijeh uz sportske igre u prirodi obojili su jučerašnji dan, dok je sudionike na odredištima čekala zakuska.
Sva su djeca dobila fluorescentnu zaštitnu narukvicu za hodanje u mraku sa natpisom HODITI I ZDRAVI BITI i balone Zdravog grada s porukom „Naš izbor je zdrav život“. Odraslim pratiteljima Zdravi grad je osigurao majice.
-Ovom aktivnošću želimo poslati istovjetnu poruku da podržavamo i želimo poticati tjelesnu aktivnost djece od najranije dobi kao zdrav životni izbor, kažu u Zdravom gradu, ponosni na činjenicu da je ovogodišnja akcija po broju sudionika premašila sve dosadašnje. (dp)

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti