Ajmo, tata, ajmo, mama!

Sport
27.04.2009 00:00
D. Požarić
Regata veterana u optimistima u Peškeri
Regata veterana u optimistima u Peškeri
Regata veterana u optimistima u Peškeri Ajmo, tata! K sebi kormilo! Poje, poje! Ajmo, mama, okreni! Sada u orcu! Tako, bravo, samo drži pravac. Jučer su roditelji i djeca, članovi jedriličarskog kluba Horizont Poreč, zamijenili uloge. Mame i tate slušali su djecu, a ona su komandirala. Neki tate, istina, nisu ništa ni čuli od uzbuđenja jer su se prvi put našli u jedriličici veličine orahove ljuske u kojoj je odraslima, pogotovo »kvintalašima« već uspjeh održati ravnotežu, a kamo li jedriti, pa k tome i biti brži od ostalih. Naravno, bilo je i iskusnih jedriličara i pravih veterana poput Stelija, Rudija ili Serđa koji je potegnuo iz Novigrada na lijepu feštu: drugu regatu članova i prijatelja JK Horizont Poreč u klasi optimist.
Ujutro je na startnoj listi bilo više od 70 prijavljenih. Da barem po jednom kriteriju bude pošteno natjecanje, u kvalifikacijama su razvrstani u tri težinske skupine - ispod 70 kila, iznad stotke i oni između. Naposljetku je nastupilo 60-ak natjecatelja. Zbog preslabog vjetra regate su se odužile, pa su neki morali otići, a neki su se ionako prijavili samo da plate 50 kuna startnine jer će taj novac biti upotrijebljen za nabavku opreme potrebne mladim i sve uspješnijim porečkim jedriličarkama i jedriličarima.
Naš je reporter zabilježio i spektakularno prevrtanje
Spomenimo na kraju i najbolje u finalnoj regati: pobijedio je Vlado Matijević ispred Vinka Prodana i trećeplasirane Renate Kmet. Također, Matijević je prvi u konkurenciji do 70 kilograma, u onoj do sto najbolji je Sergio Stojnić, a u kategoriji preko sto prvo mjesto je osvojio Ted Weidlich.
G. PRODAN

Fotogalerija

© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti