Agrolaguna promovirala nova crna vina - Vrhunska vina iz linije Festigia

Lokalno
18.12.2008 00:00
D. Požarić
Graciano Prekalj i Ante Gavranić, glavni enolog vinskog podruma Agrolagune
Graciano Prekalj i Ante Gavranić, glavni enolog vinskog podruma Agrolagune
POREČ - U velikoj dvorani Obrtničkog doma u utorak navečer okupilo se mnoštvo uzvanika Agrolagune na promociji triju crnih vina vrhunske kvalitete iz nove linije Festigia. Direktor Agrolagune Goran Kramarić posebno je pozdravio župana Ivana Jakovčića, gradonačelnika Edija Štifanića i predstavnika biskupije Lina Zohila.
- Nakon što smo vrijedno radili zadnjih nekoliko godina, iznosimo pred vas vina primjerena i najzahtjevnijim kupcima, preporučio je Kramarić novi proizvod, koji je detaljnije predstavio smomelier Sandi Paris, nudeći uzvanicima asistenciju u izboru ponuđene hrane između kušanja triju crnih vina.
- Veselje je kad jedna tvrtka stvori novi proizvod, a posebno ako je riječ o vinu, pogotovo ako je odlično vino. Probao sam merlot i stvarno je odličan. Agrolaguna je odigrala pionirsku ulogu u istarskom vinarstvu i od nje sam više očekivao u zadnjih par desetljeća. Zato me i raduje smjelost koju su sada pokazali ulazeći u proizvodnju visokokvalitetnih vina, kazao je Jakovčić.
Glavni enolog u Agrolaguninom podrumu Ante Gavranić rekao je kako i iz kojih su vinograda u zapadnoj Istri nastali vrhunski merlot, cabernet sauvignon i kupaža shiraza i caberneta sauvignona nazvana Castello.
Prigodnu zakusku i pomoć u posluživanju na promociji su Agrolaguni pružili učenici i nastavnici Turističko-ugostiteljske škole Antona Štifanića.
S. MATEJČIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti