Adriatic Plastic Challenge: Još nekoliko dana za prijavu ideja, inovacija i koncepata

Hrvatska i svijet
06.09.2018 09:37
D. Požarić
Foto: Marko Capek
Foto: Marko Capek
Svake minute jedan kamion pun plastičnog otpada završi u moru, što čini između 8 i 12 milijuna tona plastike godišnje. Do 2050. godine će u moru biti više plastike nego ribe.
Posljedice zagađenja te vrste nesagledive su za okoliš i za društvo, a čarobno rješenje ne postoji. Podizanje svijesti i promjena navika, poticanje razvoja i inovacija, interdisciplinarni pristup i suradnja na svim razinama su mogući putevi ka rješenju.
Adriatic Plastic Challenge je timsko natjecanje u obliku dvodnevnog bootcampa u organizaciji udruge Terra Hub i Zona (aMORE festival moru) uz podršku tvrtke Volvo Cars Adria. Sudjelovanje se ne naplaćuje, a najbolje ideje mogu osvojiti novčane nagrade.
Traže se inovativna rješenja za zaustavljanje zagađenja mora plastikom. Prijaviti se mogu kreativci, inženjeri, znanstvenici, poduzetnici, profesori, studenti, aktivisti, avanturisti i svi ostali koji dijele strast prema očuvanju morskih ekosustava.
Pozivaju se zainteresirani timovi da razmisle o tome što mogu učiniti kako bi doprinijeli rješavanju ovog globalnog i sveprisutnog problema na lokalnoj razini te prijave svoje ideje, projekte, događaje, proizvode, usluge i radove.
U sklopu Adriatic Plastic Challengea želja je pronaći rješenja koja će doprinijeti zaustavljanju daljnjeg dotoka plastičnog otpada u Jadransko more i osvijestiti čim veći broj ljudi o problemu plastičnog zagađenja te ih potaknuti na odgovorno ponašanje
Nakon prijave, odabrani kandidati i kandidatkinje bit će pozvani na sudjelovanje u intenzivnom dvodnevnom bootcamp u pod mentorstvom vrhunskih stručnjaka. Pozvani su stručnjaci iz područja održivog razvoja, očuvanja okoliša, marketinga, komunikacija i poslovnog svijeta da rade na razvoju ideja i projekata tijekom bootcampa.
Na kraju, timovi će imati priliku prezentirati svoje projekte pred stručnim žirijem i osvojiti nagrade:
  • 1. mjesto: 10.000 kuna
  • 2. mjesto: 7.500 kuna
  • 3. mjesto: 3.500 kuna
Možete se prijaviti sami ili u timu, bez obzira na to jeste li tek osmislili ideju ili već imate projekt na kojem radite. Prijavite svoje ideje na Adriatic Plastic Challenge natječaj do 10. rujna 2018.g. (23:59h)
Više na: http://terrahub.eu/apc/
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti