Adriano Ukušić mogući načelnik Vrsara?

Lokalno
26.03.2009 00:00
D. Požarić
Adriano Ukušić
Adriano Ukušić
VRSAR - Adriano Ukušić, najglasniji vijećnik vrsarske oporbe u sadašnjem sazivu Općinskog vijeća i nositelj HDZ-ove liste koja je na zadnjim izborima osvojila četiri mandata, od ponedjeljka više nije član te stranke. Novinarku je o tome obavijestio nakon preksinoćnjeg vijeća, a jučer je dostavio i službeno očitovanje sa županijske razine HDZ-a.
- Adriano Ukušić nam se obratio molbom da ga ispišemo iz članstva zbog osobnih razloga. Molbi smo udovoljili te ga s današnjim danom brišemo iz evidencije članstva Hrvatske demokratske zajednice, Općinske organizacije Vrsar, uz molbu da člansku iskaznicu preda svom predsjedniku Mirku Vukoji. Želimo mu svako dobro i srdačan pozdrav, piše u očitovanju.
Upitan zašto napušta HDZ i je li to povezano s neslužbenim informacijama da se kani kandidirati za načelnika, ali bez stranačkog predznaka, Ukušić je jučer rekao tek da su posrijedi osobni razlozi, da su razgovori o mogućoj kandidaturi u tijeku te da će o svemu uskoro obavijestiti javnost. Nije potvrdio ni informaciju da bi njegovu eventualnu kandidaturu za načelnika mogla podržati nezavisna lista Ivana Trošta, koja je najavila izlazak na svibanjske lokalne izbore. U grupi koja »slaže« tu listu nalazi se i Mirjana Žiković, Ukušićeva sestra, koja je u sadašnji saziv vrsarskog vijeća izabrana kao nezavisna kandidatkinja s liste HDZ-a.
- Zahtjev za ispis iz članstva podnio sam 23. ožujka i istoga dana je riješen. Nesuglasica sa strankom nije bilo. Htio sam odraditi mandat do kraja kao vijećnik HDZ-a, jer su me ljudi tako i birali, naveo je Ukušić, koji je posljednje četiri godine figurirao kao sinonim vrsarskog HDZ-a i bio je njegov jedini prepoznatljivi član.
- Kao vijećnik je bio vrlo aktivan i korektno je odradio mandat do kraja, to mu ne možemo osporiti. Pitanje je je li to činio kao pripadnik stranke ili u svoje ime. Za stranku nije mnogo učinio, to je i sam priznao. Nije omasovio članstvo, nije se odazivao na stranačke sastanke, a nije došao ni na unutarstranačke izbore ovog ljeta, iako je bio pozvan. Animoziteta nema, naprosto je otišao svojim putem, komentirao je jučer Mirko Vukoja, predsjednik općinskog HDZ-a.
Upitan hoće li Ukušićevo istupanje štetiti stranci na predstojećim izborima, Vukoja je odgovorio da HDZ očekuje ponavljanje vrlo dobrog rezultata iz 2005. Moguću Ukušićevu samostalnu kandidaturu za načelnika stranka vjerojatno neće podržati, naveo je Vukoja.
M. DODIĆ
© 2003 - 2024 Parentium Media - Hosted by Plus.hr
Ova stranica koristi kolačiće radi pružanja boljeg korisničkog iskustva. Izjava o privatnosti